S.Pellegrino Young Chef 2016 -kisan voitto Yhdysvaltoihin

Mitch Lienhard nousi satojen nuorten huippukokkien joukosta San Pellegrino Young Chef -kilpailun voittajaksi. Lienhardin voittaja-annos oli 'savustettua ankkaa maustetulla appelsiinikastikkeella'. <br>

Myös Suomi osallistui kisaan Scandinavian osakilpailussa toukokuussa 2016, jossa Suomen edustaja Mikael Mihailov kisasi Ruotsin, Norjan ja Tanskan kanssa Skandinavian edustajan paikasta Milanon finaalissa lokakuussa 2016. Mikaelin valmentajana toimi huippukokki ja ravintoloitsija Pekka Terävä. Skandinaviasta Milanon finaaliin raivasi tiensä Tanskan edustaja Nikolaj Skaborg.

Mitch Lienhard kertoi inspiraation voittoannokseensa tuleen hänen kotikaupungistaan Michiganista. Annoksen tuoksussa on aisittavissa Michiganin tuttua tuoksua vaahteranoksista ja –siirapista. Mitch Lienhardin mentorina ja valmentajan toimi huippukokki Dominique Crenn.

Voittajan valinnan suoritti arvovaltainen jury, joka koostui 7 maailmanlaajuisesti arvostetusta huippukokista kaikista maanosista. Voittajan valinnassa painotettiin raaka-aineita, kokin taitoja ja tekniikkaa, annoksen ideaa ja viestiä sekä tietysti annoksen ulkonäköä.

San Pellegrino brändi järjestää mailmanlaajuisen nuorten kokkien kilpailun nyt toista kertaa. Tavoitteena on nostaa parrasvaloihin ja palkita nuoria, nousevia gastronomian ammattilaisia ja tulevaisuuden huippukokkeja ympäri maailmaa. Kilpailuun haki tänä vuonna yli 3000 osallistujaa kaikista maanosista.