Tiedätkö tarinan S.Pellegrinon etiketin takana?

S.Pellegrinon punainen tähti ja vaaleansininen etiketti täynnä pientä kirjoitusta numeroita. Kaikki tunnistavat maailman kuuluisimman kivennäisveden ulkonäöltä, mutta tiedätkö sinä mitä kaikkea etikettiin kätkeytyy?

S.Pellegrino etiketti

S.Pellegrinon historia juontaa 1800-luvulle. Ensimmäinen pullo S.Pellegrinoa pullotettiin virallisesti vuonna 1899 kotikylässään San Pellegrinossa, Pohjois-Italiassa  – ja se oli tuolloin ensimmäinen pullovesi koko maailmassa.

San Pellegrino oli ollut jo 1200-luvulta lähtien tunnettu lähteistään ja jopa suuri renessanssinero Leonardo da Vinci vieraili vuonna 1509 kylässä, kun hän oli matkalla Lombardian maakunnissa tekemässä tutkimksiaan vesistä. Da Vinci piirsi tuolloin lähdekartan Brembanan laaksosta, jossa San Pellegrinon kaupunki sijaitsee ja tämä kartta löytyy nykyään kuningatar Elisabet II:n kirjastosta Windsorin linnasta!

S.Pellegrinon pullo ja etiketti on säilytetty lähes sellaisenaan. Tunnusomainen punainen tähti annettiin tuolloin huipputuotteille ja se oli symbolisena takeena huippulaadusta.

Etiketin raamit ovat tyypillistä Belle Epoque –aikakautta. Etiketti rekisteröitiin vuonna 1906 ja se on pysynyt käytännössä muuttumattomana vuosisadan ajan. 1990-luvulla pullon kaulaetikettiin lisättiin San Pellegrinon kuuluisan kasinon kuva taustanaan Alpit sekä S.Pellegrinon perustamisvuosi 1899. Näin haluttiin tuoda esiin kivennäisveden alkuperä ihan kuin maailman parhaimmilla viineilläkin.

S.pellegrino

Tiesitkö että...

S.Pellegrino on paitsi keittiömestareiden ja sommelierien suosittelema valinta ruoan ja viinin kumppaniksi, myös vahvasti mukana huippumuodissa, kulttuurissa ja viihde-elämässä. Viime vuosina S.Pellegrino on lanseerannut erikoisetiketein varustettuja pulloja mm. Cannesin elokuvajuhlien sekä luksusbrändien Bvlgarin ja Missonin kanssa.

www.sanpellegrino.com>

PS. Oletko kiinnostunut hyvästä ruoasta ja juomasta?

S.Pellegrinon Fine Dining Lovers on mielenkiintoinen sivusto kaikille hyvän ruoan ja juoman ystäville. Sivustolla ja sen somekanavissa julkaistaan päivittäin runsaasti ajankohtaisia juttuja eri puolilta ruokailevaa maailmaa. FDL:n kirjoittajiin kuuluu mm. suomalainen nuori viiniasiantuntija Ilkka Siren. Kannattaa ottaa seurantaan!

www.finedininglovers.com>

Vesikoulu

Vesikoulu


Oletko koskaan ajatellut, että pullotetuissa vesissä on eroja? Ruokajuomana juodun veden maku ja laatu vaikuttavat olennaisesti niin ruoan kuin viininkin aromeihin.

Lue lisää »