Melonia saltimbocca
Valmista melonia ja ilmakuivattua kinkkua uunissa ja kruunaa makuyhdistelmä raikkaan ryhdikkäällä samppanjalla. Katso kokki Teresa Välimäen ohje!
Katso resepti »Uunibrie on juustojen kuningatar, joka maistuu parhaalta sopivan hapokkaan ja hedelmäisen kuohuviinin tai samppanjan kanssa.
500 g valkohomejuustokiekko
2 dl mustikoita
2-3 tuoretta viikunaa
½ dl vadelmia tai granaattiomenan siemeniä
(hunajaa)
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Laita juusto pellille leivinpaperin päälle ja paista juustoa uunissa 10 minuutin ajan. Näin juuston sisus muuttuu sulaksi, mutta kuori ei vielä repeä.
Nosta juusto jalalliselle tarjoiluvadille ja koristele se marjoilla ja viikunalohkoilla.
Valuta halutessasi vielä päälle hieman hunajaa.
Tarjoile sellaisenaan tai suolaisten keksien tai patongin kanssa.
Resepti ja kuva: ruokatoimittaja Mari Moilanen
Valmista melonia ja ilmakuivattua kinkkua uunissa ja kruunaa makuyhdistelmä raikkaan ryhdikkäällä samppanjalla. Katso kokki Teresa Välimäen ohje!
Katso resepti »Vuohenjuusto ja Sauvignon Blanc -viini ovat klassikkoyhdistelmä! Juustolautanen saa seurakseen vihreistä tomaateista valmistetun marmeladin sekä Matua-viinitalon luomu Sauvignon Blancin.
Katso resepti »Nopeasti valmistuvat leipäset nautitaan alkupalaksi kuohuviinin kera.
Katso resepti »Glöet Gold tuo joulunodotukseen juhlan tuntua! Glögikuohuviinin kanssa tarjottavaksi sopii erilaiset pikkupurtavat, jotka maistuvat hieman ylellisimmiltä kuin perinteiset suupalat.
Katso resepti »