Uunibrie
Uunibrie on juustojen kuningatar, joka maistuu parhaalta sopivan hapokkaan ja hedelmäisen kuohu- tai valkoviinin kanssa.
AINEKSET
AINEKSET
500 g valkohomejuustokiekko
2 dl mustikoita
2-3 tuoretta viikunaa
½ dl vadelmia tai granaattiomenan siemeniä
(hunajaa)
VALMISTUSOHJEET
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Laita juusto pellille leivinpaperin päälle ja paista juustoa uunissa 10 minuutin ajan. Näin juuston sisus muuttuu sulaksi, mutta kuori ei vielä repeä.
Nosta juusto jalalliselle tarjoiluvadille ja koristele se marjoilla ja viikunalohkoilla.
Valuta halutessasi vielä päälle hieman hunajaa.
Tarjoile sellaisenaan tai suolaisten keksien tai patongin kanssa.
Juustolautanen tomaattimarmeladilla
Vuohenjuusto ja Sauvignon Blanc -viini ovat klassikkoyhdistelmä! Juustolautanen saa seurakseen vihreistä tomaateista valmistetun marmeladin sekä Matua-viinitalon luomu Sauvignon Blancin.
Katso resepti »Kesäinen mansikkasalaatti
Kesäisen salaatin kaveriksi sopii parhaiten puolikuiva rose- tai kuohuviini.
Katso resepti »Mozzarella-anjoviscrostinit
Nopeasti valmistuvat leipäset nautitaan alkupalaksi Prosecco-viinin kera.
Katso resepti »Ruokaisa tofu-pastasalaatti
Tämä nopeasti valmistuva tofupohjainen salaatti sopii helpoksi kasvislounaaksi raikkaan vegaanisen valkoviinin kanssa.
Katso resepti »