Viinimaa yleinenmitali pokaali
Pommery Royal Champagne Brut

Pommery Royal Champagne Brut


Vivahteikas & Ryhdikäs

Label: Rasvainen kalaLabel: AperitiiviLabel: ÄyriäisetLabel: Blinit

59,98 €

Löydä Alkosta

Viinilehden Vuoden samppanjaksi 2024 valittu Pommeryn vakiosamppanja, jossa talon tyyli näyttäytyy parhaimmillaan: raikkaana, eloisana ja eleganttina.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Väri on vaalean keltainen, ja siinä on aavistus vihreitä häivähdyksiä hienovaraisin kuplin.

Tuoksu

Tuoksu on feminiininen ja elegantti, runsaan hedelmäinen. Siinä on päärynää ja kypsää omenaa, greippiä ja sitrusta sekä hieman hunajaisuutta.

Maku

Maku on eloisa ja puhdas, suutuntumaltaan pehmeä ja notkea. Sen aromeista voi aistia punaisia marjoja ja valkoisia kukkia.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Raikkautensa ja hedelmäisyytensä ansiosta erinomainen juhlien skoolausjuoma tai aperitiivi, joka ei välttämättä vaadi ruokaa. Ruokapöydässä viihtyy mm. kevyiden kala- ja äyriäisruokien sekä ruokaisien salaattien kanssa.

Valmistus

Pommeryn vakiosamppanjan rypäleet tulevat tarkoin valittujen 40 eri kylän tarhoilta. Viini käy matalassa lämpötilassa Pommeryn kellareissa 30 metriä maan alla. Dosageen käytetään vain valkoista Grand Cru -likööriä.

Tarina

Vuonna 1836 perustettu Champagne Pommery on yksi maailman suurista samppanjataloista. Madame Louise Pommery peri samppanjatalon miehensä kuoleman jälkeen ja Pommery nousi hänen johdollaan maailmankuuluksi. Louise Pommeryn ansioksi lasketaan mm. ensimmäisen kuivan Brut-samppanjan valmistus, joka edesauttoi samppanjan muutosta pelkästään makeasta jälkiruokaviinistä juomaksi, jota voidaan nauttia missä tahansa hetkessä. Melkein kaksisataa vuotta vanha samppanjatalo on luonnollisesti ehtinyt kokea monia vaiheita, ja Pommeryn historiaan liittyy paljon erilaisia kausia. Madame Pommeryn aikana talo ehti luoda vankan perustan samppanjanvalmistukselle, ja se mm. rakennutti 18 kilometrin mittaiset viinikellariluolastot hankkimilleen 60 hehtaarin maa-alueille. Luolastot ovat käytössä tänäkin päivänä, ja ne ovat melkoinen nähtävyys – kellareissa on mm. esillä suuri määrä taideteoksia, ja käytävät on nimetty maailman suurkaupunkien mukaan siinä järjestyksessä missä Pommeryn samppanjaa vietiin aina uusiin maihin ja kaupunkeihin. Lisäksi Reimsiin rakennettiin talon päärakennus sekä useita muita eksenterisiä rakennuksia, joista jokainen on eri arkkitehdin suunnittelema. Rakennukset muodostavat erikoisen, mutta sittemmin ainutlaatuiseksi muodostuneen sinisen sävyisen kokonaisuuden. Pommeryn tyyli on kaiken kaikkiaan hyvin raikas ja feminiininen. Useimmat talon samppanjat ovat tyyliltään hedelmäisiä, ja erinomaisia nimen omaan sellaisenaan. Ne sopivat myös aperitiiveiksi ja alkuruokien seuraan. Champagne Pommerylla on myös pitkät perinteet gastronomisena samppanjana, tästä erinomaisena esimerkkinä yhteistyö mm. Bocuse d’Orin kanssa Pommery on samppanjatalona erittäin innovatiivinen ja leikkisä, ja esimerkiksi Pommery Blue Sky -samppanja on tarkoitettu nautittavaksi jääpalojen kera isosta lasista. Vuosikertasamppanjat ovat oma lukunsa, ja Pommeryn hienoin samppanja on Cuvée Louise Pommery, jota tehdään vain parhaina vuosina.

Palkinnot

Viinilehden Vuoden samppanja 2024 seuraavin arvioin: "Kukkainen, paahteinen ja kypsän hedelmäinen tuoksu on luonteeltaan hyvin kuulas. Siinä on persikkaa, kypsää omenaa, briossia, sekä kukkaisia ja mineraalisia vivahteita. Kuiva, mutta runsaan hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi persikan kiveä, mineraalisuutta sekä vivahteikasta yrttisyyttä. Eloisa hapokkuus korostuu tyylikkäiden, pehmeiden kuplien ansiosta ja kokonaisuus jättääkin tasaisen raikkaan, hieman paahteisen omenaisen ja reilusti veden kielelle nostattavan, harmonisen jälkivaikutelman."

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Vranken Pommery

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

France - Champagne - Champagne

Sokeripitoisuus

10 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Makeus

Erittäin kuiva (extra brut)

Tuotenumero

1028751