Viinilehden Vuoden samppanja 2024 on Pommery

Tutustu Viinilehden Vuoden 2024 samppanjaan sekä kisan hopeamitalistiin. Maista myös Vuoden kuohuviini -kilpailun parhaimmistoa!

vuoden_samppanja_2024

Viinilehden Vuoden samppanja 2024 on Pommery Royal Champagne Brut paljon onnea voittajalle!

Pommeryn vakiosamppanja on moniulotteinen ja vivahteikkaan briossinen sekoiteviini samppanjan päärypälelajikkeista (Chardonnay, Pinot Noir, Meunier). Hopeasijalle nousi Devaux Coeur des Bar Blanc de Noir Champagne Brut, herkullinen sataprosenttinen Pinot Noir.

Viinilehden Vuoden kuohuviini 2024 -kilpailussa hopeasijalle upeasti noussut eteläafrikkalainen Pongrácz Rosé Brut -roseekuohuviini on chardonnayn ja pinot noirin sekoitus.

Viinilehden Vuoden samppanja 2024 Pommery Royal Champagne Brut

Viinilehden tuomariston arvio

Kukkainen, paahteinen ja kypsän hedelmäinen tuoksu on luonteeltaan erittäin kuulas. Siitä voi erottaa persikkaa, kypsää omenaa, briossia sekä kukkaisia ja mineraalisia vivahteita. Kuivasta, runsaan hedelmäisestä mausta löytyy tuoksun aromien lisäksi persikankiven sävyä ja vivahteikasta yrttisyyttä. Eloisaa hapokkuutta korostavat tyylikkäät, pehmeät kuplat. Harmoninen, tasaisen raikas ja paahteisen omenainen jälkivaikutelma nostaa reilusti veden kielelle.

Vuonna 1836 perustettu Champagne Pommery kantaa nimeä Madame Louise Pommeryn mukaan.

Hinta-laatu: Hyvä ostos, enemmän kuin hintansa arvoinen Viisi tähteä = tyylikäs huippuviini

Vuonna 1836 perustettu Champagne Pommery kantaa nimeä Madame Louise Pommeryn mukaan. Tänä vuonna tulee 150 vuotta siitä, kun Pommery kehitti ensimmäisenä samppanjatalona kuivan Brut-samppanjan vuonna 1874. Sitä ennen samppanjoissa oli runsaasti, jopa 200 g litrassa sokeria. Lue lisää Pommeryn mielenkiintoisesta tarinasta

Tarkista Pommery-samppanjan saatavuus omasta lähi-Alkostasi tai tilaa Alkon verkkokaupasta. Löydät saman samppanjan Alkon verkkokaupasta myös näyttävänä 1,5 litran magnum-pullona sekä kätevänä 20 cl:n piccolona.

Viinilehden Vuoden samppanja 2024 hopeaa Devaux Coeur des Bar Blanc de Noir Champagne Brut

Viinilehden tuomariston arvio

Viehättävä, kypsän hedelmäinen, omenaa, persikkaa, aprikoosia ja hienostunutta briossisuutta aromeiltaan muistuttava, hyvin vivahteikas tuoksu. Maku on kuiva, mutta erittäin kypsän hedelmäinen. Viini allekirjoittaa tarkasti tuoksun aromit. Suutuntumaltaan pehmeästa mausta voi lisäksi erottaa tyylikästä mineraalisuutta ja kypsää sitruksisuutta. HIenostuneet kuplat tuovat makuun ryhtiä ja kantavat kokonaisuutta pitkään, mausteiseen ja paahteiseen, jopa kukkaiseen jälkivaikutelmaan.

Viisi tähteä = tyylikäs huippuviini

Devaux-samppanjan löydät parhaiten Alkon verkkokaupasta

Viinilehden Vuoden kuohuviini 2024 hopeaa Pongrácz Rosé Brut

Viinilehden tuomariston arvio

Hennon hedelmäisestä ja paahteisesta tuoksusta voi aistia punaisia marjoja - mansikkaa, vadelmaa ja herukkaa sekä kedon kukkia. Kuiva, hento maku toistaa selkeästi tuoksun marjaiset aromit. Maku tuo tuoksua voimakkaammin esiin paahteisuuden. Eloisat kuplat ja sitrusmainen hapokkuus tuovat ryhtiä ja keventävät kokonaisuutta. Viini jättää raikkaan, punasävytteisen marjaisen ja hieman yrttisenkin jälkivaikutelman.

Neljä tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen

Pongrácz-kuohuviinin löydät useista Alkon myymälöistä (Alkon verkkokaupasta ensi viikon alusta alkaen)

Viinilehden Vuoden kuohuviinin ja Vuoden samppanjan valintaa varten tuomaristo (Juha Berglund, Pia Nisén, Antti Rinta-Huumo ja Tomi Salonen) arvioivat vakio- ja tilausvalikoiman kuohuvia, jotka maahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun. Viinit maistettiin sokkona useassa esikarsintatastingissa.

17.04.2024
pommery-house

Vranken Pommery


Vuonna 1836 perustettu Champagne Pommery on yksi maailman suurista samppanjataloista, ja kantaa nimeä Madame Louise Pommeryn mukaan. Pommeryn vakiosamppanja Royal Brut valittiin Viinilehden Vuoden 2024 samppanjaksi.

Tutustu brändiin »