Champagne Devaux Cœur des Bar Blanc de Noir

Champagne Devaux Cœur des Bar Blanc de Noir


Pirteä & Hedelmäinen

Label: Vähärasvainen kalaLabel: Miedot juustotLabel: Aperitiivi

45,90 €

Löydä Alkosta

100% Pinot Noir kiehtovalta ja trendikkäältä Côtes du Barin alueelta. Alue tunnetaan erityisesti runsaista ja hersyvän hedelmäisistä Pinot Noir pohjaisista samppanjoistaan.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Kaunis sitruunan keltainen väri, jossa pienet ja hyvin hienot kuplat.

Tuoksu

Viinin tuoksussa yhdistyvät hienostuneesti paahteisuus, omenaisuus ja tummien marjojen vivhateet. Vihreän omenan raikkaus yhdistyy tyylikkääsi tummien marjojen runsauteen. Tuoksussa on myös aavistus briossia.

Maku

Makun on Pinot Norille ryypillsen runsas ja intensiivisen hedelmäinen. Kypsää keltaista omenaa, aaviust puolukkaa ja vadelemaa. Maussa on myös raikasta hapokkuutta ja mineraalisuutta, sekä paahtoleivä tai paahdettujen pähkinöiden vivahteita. Ryhdikäs ja runsas jälkimaku ja erittäin pienet ja hienot kuplat.

Valmistus

Viini kypsyy noin 3 vuotta sakan päällä. Coeur du Bar Blancs de Noir on valmistettu 100% Pinot Noir rypäleestä, rypäleet tuleva eksklusiivisesti Côtes de Barin alueelta noin 120km etelään Reimisistä ja samppanjan ydinalueesta.

Tarina

Champagne Devauxin filosofia keskittyy laatuun ja tinkimättömään tarkkuuteen jokaisessa valmistusvaiheessa. Viinitalo omistaa noin 100 hehtaaria viinitarhoja, joissa viljellään erilaisia rypälelajikkeita, kuten Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier. Viinitarhat sijaitsevat pääasiassa etelä-Samppanjassa, trendikkäällä Côte des Barin -alueella. Côte de Bar tunnetaan eriytisesti erinomaisesta Pinot Noirista Devauxin samppanjat heijastavat Côte de Barin ainutlaatuista ilmasto- ja maaperäprofiilia. Viinit kypsyvät hitaasti Devauxin historiallisissa kellareissa, mikä edistää niiden kompleksisuutta ja hienostuneisuutta. Devauxin samppanjat ovat saavuttaneet arvostusta niiden tarkasta käsityöstä, elegantista rakenteesta ja tasapainoisesta mausta. Ne sopivat erinomaisesti niin juhlatilaisuuksiin kuin nautiskeluhetkiin. Champagne Devauxin tavoitteena on luoda unohtumattomia samppanjahetkiä, jotka kunnioittavat alueen perinteitä ja viehättävät samalla modernilla otteellaan.

95/100 Gourmet Traveller Wine Magazine 2020 92/100 James Suckling 2021 Kultamitalli - Mundus vini 2021

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

934612

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Devaux

Suljenta

Puristekorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

France - Champagne - Champagne

Sokeripitoisuus

8,6 g/litra

Tuotenumero

1034961