Valmista melonia ja ilmakuivattua kinkkua uunissa ja kruunaa makuyhdistelmä raikkaan ryhdikkäällä samppanjalla. Katso kokki Teresa Välimäen ohje!
Kuori meloni, puolita se ja poista siemenet ruokalusikalla. Leikkaa melonipuolikkaat yhteensä 16 lohkoksi.
Puolita ilmakuivatut kinkkuviipaleet pituussunnassa ja kääri suikaleet melonilohkojen ympärille, laita kinkun ja melonipalan väliin 1-2 salvianlehteä.
Nostele melonipalat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia, niin että kinkku saa hieman väriä.
Nostele meloni-kinkkulohkot tarjoiluvadille ja nauti Mailly-samppanjan kanssa.
Teresa on suunnitellut ja kuvannut herkulliset ruokaohjeet Mailly-samppanjalle Lounais-Ranskan maaseudulla sijaitsevalla The Happy Hamletin tilalla, joka järjestää uniikkeja retriittejä. Hamletissa syntyi myös Teresan Le Keittokirja, jonka sivuilla pääsee aistimaan Hamletin makuja ja tunnelmia.
Raikkaan samppanjan kanssa sopivat kokki Teresa Välimäen valmistamat helpot sormisyötävät.
Katso reseptiSalvia antaa ihastuttavan maun hollandaisekastikkeelle, joka nautitaan alkukesän sesongin kasvisten kanssa. Katso kokki Teresa Välimäen ohje!
Katso resepti