Melonia saltimbocca

Valmista melonia ja ilmakuivattua kinkkua uunissa ja kruunaa makuyhdistelmä raikkaan ryhdikkäällä samppanjalla. Katso kokki Teresa Välimäen ohje!

Melonia ja ilmakuivattua kinkkua uunissa
logo

4

logo

0 h 30 min

AINEKSET

  • 1 cantaloupemeloni

  • 1 pkt (= 8 viipaletta) ilmakuivattua kinkkua

  • tuoretta salviaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori meloni, puolita se ja poista siemenet ruokalusikalla. Leikkaa melonipuolikkaat yhteensä 16 lohkoksi.

    2. Puolita ilmakuivatut kinkkuviipaleet pituussunnassa ja kääri suikaleet melonilohkojen ympärille, laita kinkun ja melonipalan väliin 1-2 salvianlehteä.

    3. Nostele melonipalat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia, niin että kinkku saa hieman väriä.

    4. Nostele meloni-kinkkulohkot tarjoiluvadille ja nauti Mailly-samppanjan kanssa.

Teresa Välimäki

Resepti: kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki

Teresa on suunnitellut ja kuvannut herkulliset ruokaohjeet Mailly-samppanjalle Lounais-Ranskan maaseudulla sijaitsevalla The Happy Hamletin tilalla, joka järjestää uniikkeja retriittejä. Hamletissa syntyi myös Teresan Le Keittokirja, jonka sivuilla pääsee aistimaan Hamletin makuja ja tunnelmia.

Tutustu The Happy Hamletiin >>