Raikkaan samppanjan kanssa sopivat kokki Teresa Välimäen valmistamat helpot sormisyötävät.
Sipaise leipäviipaleet oliiviöljyllä ja nostele ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
Paahda 220-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
Halkaise valkosipulin kynsi ja pyyhkäise puolikkailla leipien rapeat pinnat.
Kuutioi tomaatit ja sekoita joukkoon yrtit, öljy, etikka, suola, sokeri ja mustapippuria maun mukaan. Tarkista maku.
Lusikoi tomaattiseos leiville ja koristele mintun- tai basilikanlehdillä.
Valuta pavut siivilässä.
Sekoita kaikki ainekset papujen joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa 1-2 tuntia.
Tarjoa pavut vaikkapa rapean leivän päällä.
Vinkki! Pavut säilyvät jääkaapissa tiiviissä astiassa säilytettynä noin 5 vuorokautta.
Teresa on suunnitellut ja kuvannut herkulliset ruokaohjeet Mailly-samppanjalle Lounais-Ranskan maaseudulla sijaitsevalla The Happy Hamletin tilalla, joka järjestää uniikkeja retriittejä. Hamletissa syntyi myös Teresan Le Keittokirja, jonka sivuilla pääsee aistimaan Hamletin makuja ja tunnelmia.
Valmista melonia ja ilmakuivattua kinkkua uunissa ja kruunaa makuyhdistelmä raikkaan ryhdikkäällä samppanjalla. Katso kokki Teresa Välimäen ohje!
Katso reseptiSalvia antaa ihastuttavan maun hollandaisekastikkeelle, joka nautitaan alkukesän sesongin kasvisten kanssa. Katso kokki Teresa Välimäen ohje!
Katso resepti