Bruschettaa ja papuja

Raikkaan samppanjan kanssa sopivat kokki Teresa Välimäen valmistamat helpot sormisyötävät.

Bruschettat ja samppanjaa
logo

4

logo

0 h 30 min

Tomaattibruchettat

AINEKSET

  • 8 patonki- tai leipäviipaletta

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2-3 kypsää tomaattia

  • 3 rkl hienonnettua minttua

  • 3 rkl hienonnettua basilikaa

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 rkl punaviinietikkaa

  • 0,5 tl suolaa

  • 0,5 tl sokeria

  • mustapippuria myllystä

VALMISTUSOHJEET

    1. Sipaise leipäviipaleet oliiviöljyllä ja nostele ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

    2. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

    3. Halkaise valkosipulin kynsi ja pyyhkäise puolikkailla leipien rapeat pinnat.

    4. Kuutioi tomaatit ja sekoita joukkoon yrtit, öljy, etikka, suola, sokeri ja mustapippuria maun mukaan. Tarkista maku.

    5. Lusikoi tomaattiseos leiville ja koristele mintun- tai basilikanlehdillä.

Marinoidut valkoiset pavut

AINEKSET

  • 400 g isoja valkoisia papuja (purkista)

  • 1 dl auringonkukkaöljyä

  • 0,5 dl sitruunamehua

  • Yhden sitruunan raastettu kuori

  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

  • 1 tl suolaa

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 tl chililastuja

VALMISTUSOHJEET

    1. Valuta pavut siivilässä.

    2. Sekoita kaikki ainekset papujen joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa 1-2 tuntia.

    3. Tarjoa pavut vaikkapa rapean leivän päällä. Vinkki! Pavut säilyvät jääkaapissa tiiviissä astiassa säilytettynä noin 5 vuorokautta.

Teresa Välimäki

Resepti: kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki

Teresa on suunnitellut ja kuvannut herkulliset ruokaohjeet Mailly-samppanjalle Lounais-Ranskan maaseudulla sijaitsevalla The Happy Hamletin tilalla, joka järjestää uniikkeja retriittejä. Hamletissa syntyi myös Teresan Le Keittokirja, jonka sivuilla pääsee aistimaan Hamletin makuja ja tunnelmia.

Tutustu The Happy Hamletiin >>