Salvia antaa ihastuttavan maun hollandaisekastikkeelle, joka nautitaan alkukesän sesongin kasvisten kanssa. Katso kokki Teresa Välimäen ohje!
Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä niin, että se kevyesti ruskistuu, lisää joukkoon hienonnettu salvia.
Sammuta liesi, mutta jätä kattila liedelle, jotta voi pysyy kuumana. Valmista tällä välin vihannekset uuniin (ks. ohje alla)
Kun vihannekset ovat uuniss, valmista hollandaise loppuun: Vatkaa kulhossa keltuaiset, sitruunamehu, etikka ja suola tasaiseksi seokseksi.
Lisää sitten ruskistunutta voita pikkuhiljaa nauhana valuttaen ja koko ajan hyvin sekoittaen.
Jatka kunnes kaikki voi on sekoittunut kastikkeeseen.
Huuhtele ja kuivaa parsat ja retiisit. Katkaise parsojen tyvestä vaalea puiseva pala pois ja poista retiiseistä naatit.
Lado parsat ja retiisit leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Valuta päälle oliiviöljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 220-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.
Jaa paahtuneet parsa ja retiisit lautasille ja valuta päälle hollandaisekastiketta. Tarjoa heti Mailly-samppanjan kanssa.
Teresa on suunnitellut ja kuvannut herkulliset ruokaohjeet Mailly-samppanjalle Lounais-Ranskan maaseudulla sijaitsevalla The Happy Hamletin tilalla, joka järjestää uniikkeja retriittejä. Hamletissa syntyi myös Teresan Le Keittokirja, jonka sivuilla pääsee aistimaan Hamletin makuja ja tunnelmia.
Valmista melonia ja ilmakuivattua kinkkua uunissa ja kruunaa makuyhdistelmä raikkaan ryhdikkäällä samppanjalla. Katso kokki Teresa Välimäen ohje!
Katso reseptiRaikkaan samppanjan kanssa sopivat kokki Teresa Välimäen valmistamat helpot sormisyötävät.
Katso resepti