3 x herkullinen pikkupurtava glögikuohuviinille
Glöet Gold tuo joulunodotukseen juhlan tuntua! Glögikuohuviinin kanssa tarjottavaksi sopii erilaiset pikkupurtavat, jotka maistuvat hieman ylellisimmiltä kuin perinteiset suupalat.
Friteeratut pannuleipäpalat ja sahramimarinoitua halloumia
AINEKSET
1 pala pannuleipää
öljyä paistamiseen
yrttisuolaa
200 g halloumia
½ dl öljyä
1/2 g sahramia
100 g tuorejuustoa (piparjuuren makuinen)
mustakaalia
granaattiomenaa
VALMISTUSOHJEET
Leikkaa pannuleipä kolmioiksi. Kaada paistinpannulle öljyä niin, että sitä on noin 0,5 cm kerros.
Friteeraa pannuleipä osissa. Varo polttamasta niitä.
Asettele paistetut leipäpalat talouspaperin päälle. Mausta yrttisuolalla.
Leikkaa halloumi paloihin. Sekoita erillisessä kulhossa öljy ja sahrami
Lisää kulhoon halloumi ja sekoita hyvin. Anna marinoitua noin 15 minuuttia. Kääntele paloja välillä, jotta ne marinoituvat kauttaaltaan.
Levitä tuorejuustoa paistetuille leipäpaloille. Asettele halloumipalat juuston päälle.
Raasta mustakaali ja paista nopeasti pienessä määrässä öljyä. Lisää viimeisenä kaali ja granaattiomenan siemenet.
Friteerattu ja makean suolainen pannuleipä, sahramissa marinoitu halloumi ja tuorejuusto luovat yhdistyessään aivan uudenlaisen makuelämyksen!
Bataattirösti vuohenjuustolla ja viikunalla
AINEKSET
300 g bataattia
yrttisuolaa
200 g vuohenjuustoa
2 viikunaa
mustakaalia
VALMISTUSOHJEET
Kuori ja raasta bataatti. Ripottele päälle yrttisuolaa.
Kuumenna pannu ja lisää öljyä tai voita. Ota kourallinen raastettua bataattia ja muotoile palloksi. Lisää kuumalle pannulle ja litistä lastan avulla. Paista keskilämmöllä 3 minuuttia per puoli.
Leikkaa vuohenjuusto siivuiksi ja asettele bataattirösti-palojen päälle.
Pilko viikunat ja asettele vuohenjuuston päälle.
Raasta mustakaali ja paista nopeasti pienessä määrässä öljyä. Lisää röstin päälle viimeisenä.
Rösti on helppo ja maistuva perunakakku, joka ihastuttaa simppelistä ulkomuodostaan huolimatta! Kokeile korvata peruna bataatilla ja yhdistä vuohenjuuston sekä viikunan kanssa.
Jouluinen pannacotta
AINEKSET
5 dl vispikermaa
1,5 tl piparkakkumaustetta
1 dl Hyytelösokeri Multi (esim. Dansukker)
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä
1 dl hasselpähkinöitä
sormisuolaa
granaattiomenaa
kultajauhetta
VALMISTUSOHJEET
Kaada kerma kasariin ja lisää piparkakkumauste.
Lisää hyytelösokeri samalla sekoittaen. Kiehauta ja anna porista puoli minuuttia. Kaada annosmuotteihin ja jäähdytä.
Sekoita sokeri ja vesi paksupohjaisessa kasarissa ja kiehauta.
Lisää hasselpähkinät ja sekoita. Pähkinät ovat valmiita kun sokeri on sulanut kokonaan ja muuttunut kullanväriseksi. Varo polttamasta! Asettele pähkinät leivinpaperin päälle ja ripottele päälle suolaa. Anna jäähtyä kunnolla.
Leikkaa karamellisoidut pähkinät pieniksi ja ripottele pannacotan päälle. Siivilöi päälle kultajauhetta ja lisää granaattiomenan siemenet.
Yksi parhaimmista jälkiruuista on ehdottomasti kermainen pannacotta! Helppo valmistaa etukäteen ja varioida moneen tapaan. Tässä reseptissä on käytetty piparkakkumaustetta, joka tuo jälkiruokaan jouluista makumaailmaa. Pannacotta viimeistellään karamellisoiduilla hasselpähkirouheella ja kultajauheella. Juhlat voivat alkaa!
Vinkki! Voit käyttää hyytelösokerin sijasta myös liivatetta: korvaa hyytelösokeri 2 liivatelehdellä ja 1/2 desillä tavallista sokeria.
Glögikuohuviini x 3 - tai tee itse oma glögiskumppa
Glögi kuohuviini on raikas vaihtoehto perinteiselle glögille. Katso vinkit glögikuohuviineistä tai valmista itse oma glögiskumppa!
Lue lisää »Glögijuustokakku Glöet-glögiskumpalla
Tämä kaunis ja raikkaan joulumausteinen glögijuustokakku maistuu ihanalta Glöet-glögiskumpan kanssa.
Katso resepti »Glögi Spritz
Glögi Spritz -drinkki valmistetaan viinipohjaisesta Blossa-glögistä ja kuohuviinistä. Löydät molemmat näppärästi ruokakauppojen valikoimasta. Katso superhelppo ohje!
Katso resepti »