3 x herkullinen pikkupurtava glögikuohuviinille

Glöet Gold tuo joulunodotukseen juhlan tuntua! Glögikuohuviinin kanssa tarjottavaksi sopii erilaiset pikkupurtavat, jotka maistuvat hieman ylellisimmiltä kuin perinteiset suupalat.

logo

6

logo

1 h 35 min

Friteeratut pannuleipäpalat ja sahramimarinoitua halloumia

AINEKSET

  • 1 pala pannuleipää

  • öljyä paistamiseen

  • yrttisuolaa

  • 200 g halloumia

  • ½ dl öljyä

  • 1/2 g sahramia

  • 100 g tuorejuustoa (piparjuuren makuinen)

  • mustakaalia

  • granaattiomenaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa pannuleipä kolmioiksi. Kaada paistinpannulle öljyä niin, että sitä on noin 0,5 cm kerros.

    2. Friteeraa pannuleipä osissa. Varo polttamasta niitä.

    3. Asettele paistetut leipäpalat talouspaperin päälle. Mausta yrttisuolalla.

    4. Leikkaa halloumi paloihin. Sekoita erillisessä kulhossa öljy ja sahrami

    5. Lisää kulhoon halloumi ja sekoita hyvin. Anna marinoitua noin 15 minuuttia. Kääntele paloja välillä, jotta ne marinoituvat kauttaaltaan.

    6. Levitä tuorejuustoa paistetuille leipäpaloille. Asettele halloumipalat juuston päälle.

    7. Raasta mustakaali ja paista nopeasti pienessä määrässä öljyä. Lisää viimeisenä kaali ja granaattiomenan siemenet.

Friteerattu ja makean suolainen pannuleipä, sahramissa marinoitu halloumi ja tuorejuusto luovat yhdistyessään aivan uudenlaisen makuelämyksen!

Bataattirösti vuohenjuustolla ja viikunalla

AINEKSET

  • 300 g bataattia

  • yrttisuolaa

  • 200 g vuohenjuustoa

  • 2 viikunaa

  • mustakaalia

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja raasta bataatti. Ripottele päälle yrttisuolaa.

    2. Kuumenna pannu ja lisää öljyä tai voita. Ota kourallinen raastettua bataattia ja muotoile palloksi. Lisää kuumalle pannulle ja litistä lastan avulla. Paista keskilämmöllä 3 minuuttia per puoli.

    3. Leikkaa vuohenjuusto siivuiksi ja asettele bataattirösti-palojen päälle.

    4. Pilko viikunat ja asettele vuohenjuuston päälle.

    5. Raasta mustakaali ja paista nopeasti pienessä määrässä öljyä. Lisää röstin päälle viimeisenä.

Rösti on helppo ja maistuva perunakakku, joka ihastuttaa simppelistä ulkomuodostaan huolimatta! Kokeile korvata peruna bataatilla ja yhdistä vuohenjuuston sekä viikunan kanssa.

Jouluinen pannacotta

AINEKSET

  • 5 dl vispikermaa

  • 1,5 tl piparkakkumaustetta

  • 1 dl Hyytelösokeri Multi (esim. Dansukker)

  • 1 dl tomusokeria

  • 1 rkl vettä

  • 1 dl hasselpähkinöitä

  • sormisuolaa

  • granaattiomenaa

  • kultajauhetta

VALMISTUSOHJEET

    1. Kaada kerma kasariin ja lisää piparkakkumauste.

    2. Lisää hyytelösokeri samalla sekoittaen. Kiehauta ja anna porista puoli minuuttia. Kaada annosmuotteihin ja jäähdytä.

    3. Sekoita sokeri ja vesi paksupohjaisessa kasarissa ja kiehauta.

    4. Lisää hasselpähkinät ja sekoita. Pähkinät ovat valmiita kun sokeri on sulanut kokonaan ja muuttunut kullanväriseksi. Varo polttamasta! Asettele pähkinät leivinpaperin päälle ja ripottele päälle suolaa. Anna jäähtyä kunnolla.

    5. Leikkaa karamellisoidut pähkinät pieniksi ja ripottele pannacotan päälle. Siivilöi päälle kultajauhetta ja lisää granaattiomenan siemenet.

Yksi parhaimmista jälkiruuista on ehdottomasti kermainen pannacotta! Helppo valmistaa etukäteen ja varioida moneen tapaan. Tässä reseptissä on käytetty piparkakkumaustetta, joka tuo jälkiruokaan jouluista makumaailmaa. Pannacotta viimeistellään karamellisoiduilla hasselpähkirouheella ja kultajauheella. Juhlat voivat alkaa!

Vinkki! Voit käyttää hyytelösokerin sijasta myös liivatetta: korvaa hyytelösokeri 2 liivatelehdellä ja 1/2 desillä tavallista sokeria.