Jouluinen banaani-porkkanakakku
Mehevä banaani-porkkanakakku maustetaan jouluisin maustein ja kostutetaan Glöet White -glögikuohuviinillä - sekä nautitaan sen kanssa.
Katso resepti »Tämä kaunis ja raikkaan joulumausteinen glögijuustokakku maistuu ihanalta Glöet-glögiskumpan kanssa.
Glögijuustokakku saa makua Glöet-glögikuohuviinistä sekä jouluisista mausteista.
75 g piparkakkuja
75 g Digestive keksejä
50 g voita
Valmista ensin pohja. Murskaa keksit pieneksi muruksi esim tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen kanssa.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ appelsiinin raastettu kuori
¾ dl Glöet glögikuohuviiniä
Upota liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma.
Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon.
Kuumenna Glöet-glögikuohuviini ja liuota hyvin puristetut liivatteet sekaan. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
3 liivatelehteä
½ dl mansikka- tai mustikkamehua
1 dl Glöet-glögikuohuviiniä
Liota liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta mehu kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet kuumaan mehuun.
Kaada liivateseos ohuena nauhana Glöet kuohuviinin joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä ennen kakun päälle lisäämistä. Kaada kiille varovasti kakun päälle ja laita kakku vielä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai mielellään yön yli.
marenkia
pieniä karkkikeppejä
viikunoita
rosmariinin oksia
pensasmustikoita
Koristele glögijuustokakku vain toiselta reunaltaan kauniin efektin luomiseksi.
Asettele päälle ensin murskattua marenkia ja sen jälkeen esimerkiksi viikunan siivuja, rosmariinin oksia, marjoja ja karkkikeppejä.
Mehevä banaani-porkkanakakku maustetaan jouluisin maustein ja kostutetaan Glöet White -glögikuohuviinillä - sekä nautitaan sen kanssa.
Katso resepti »Tämä kuohkea Sabayon eli viinivaahtokastike maustetaan Glöet White -glögikuohuviinillä - sekä nautitaan sen kanssa. Katso kokki Sara La Fountainin ohje!
Katso resepti »Tämä herkullinen kuohuviinilaseista tarjottava pannacotta saa Glöet-glögiskumpasta kauniin punaisen kerroksen. Katso reseptin lopusta myös vaaleasta Glöetistä tehdyn Glöet-Sabayonin ohje.
Katso resepti »Tutustu ihastuttavaan glögikuohuviiniin Glöet Gold Sparkling & Spices
Lue lisää »