Ohje: kokki Sara La Fountain
Kaliforniassa syntynyt Sara La Fountain on suomalainen tv-kokki, ruokakolumnisti ja -kirjailija.
Tämä kuohkea Sabayon eli viinivaahtokastike maustetaan Glöet White -glögikuohuviinillä - sekä nautitaan sen kanssa. Katso kokki Sara La Fountainin ohje!
5 kananmunan keltuaista
1 1/2 dl sokeria
1 1/4 dl Glöet White -glögikuohuviiniä
karpaloita, vadelmia, mansikoita, karhunvatukoita
vohvelikeksejä
tomusokeria
Laita tarjoilulasit jääkaappiin jäähtymään.
Valmista Sabayon vesihauteessa eli laita vettä kiehumaan ison kattilan pohjalle ja sen päälle sopivan kokoinen metallikulho. Varo kuitenkin ettei kulhon pohja kosketa kiehuvaa vettä, sillä silloin keltuaiset voivat juoksettua.
Laita kulhoon kananmunan keltuaiset ja sokeri koko ajan vatkaten, ja vatkaa kunnolla kuohkeaksi.
Kaada joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten valkoista Glöet glögikuohuviiniä ja jatka vatkaamista kunnes vaahdosta tulee paksumpaa.
Laita marjoja kylmiin tarjoilulaseihin ja kaada Sabayon vaahto marjojen päälle. Koristele vohvelikekseillä ja tomusokerilla.
Juuri ennen kuin tarjoilet Sabayonin, paahda kaasupolttimella annosten pintaan rapea kuori.
Kaliforniassa syntynyt Sara La Fountain on suomalainen tv-kokki, ruokakolumnisti ja -kirjailija.
Tämä kaunis ja raikkaan joulumausteinen glögijuustokakku maistuu ihanalta Glöet-glögiskumpan kanssa.
Katso resepti »