Ohje: kokki Sara la Fountain
Kaliforniassa syntynyt Sara La Fountain on suomalainen tv-kokki, ruokakolumnisti ja -kirjailija.
Tämä herkullinen kuohuviinilaseista tarjottava pannacotta saa Glöet-glögiskumpasta kauniin punaisen kerroksen. Katso reseptin lopusta myös vaaleasta Glöetistä tehdyn Glöet-Sabayonin ohje.
8 liivatelehteä
6 dl punaista Glöet glögikuohuviiniä
1 1/2 dl sokeria
tuoreita vadelmia
Ensimmäiseksi valmista punainen hyytelö: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, niin että ne pehmenevät. Kaada kattilaan punaista Glöet glögikuohuviiniä, lisää joukkoon sokeri. Anna seoksen lämmetä niin, että sokeri liukenee, mutta älä kiehauta.
Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon liivatelehdet, joista olet puristanut ylimääräisen nesteen pois. Kun liivatelehdet ovat sulaneet, sekoita seosta hieman ja kaada sitä kuohuviinilasien puoleenväliin saakka.
Lisää hyytelöön muutama vadelma per lasi. Sen jälkeen laita lasit jääkaappiin hyytymään 2- 3 tuntia tai yön yli.
2 liivatelehteä
1/2 vaniljatankoa
5 dl kermaa
1 1/4 dl sokeria
Tee seuraavaksi pannacotta täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Halkaise vaniljatangon puolikas ja raaputa siitä siemenet kattilaan, laita kattilaan myös tangon palat. Kaada joukkoon kerma ja sokeri. Kiehauta samalla sekoitellen niin että sokeri sulaa ja nosta kattila liedeltä.
Purista pehmentyneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Lisää liivatelehdet kuuman kerman joukkoon, anna sulaa ja sekoita. Ota vaniljatangon palat pois kermaseoksesta.
Anna seoksen jäähtyä kauttaaltaan. Kun seos on jäähtynyt, kaada valmis seos laseihin, joissa on jo hyytelöt, ja laita uudelleen jääkaappiin jähmettymään kunnes Pannacotta on kokonaan hyytynyt.
Vadelmia ja kuusenoksia
Koristele ennen tarjoilua vadelmilla ja kuusenoksilla. Nauti Glöet-glögiskumpan kanssa.
Kaliforniassa syntynyt Sara La Fountain on suomalainen tv-kokki, ruokakolumnisti ja -kirjailija.
Tämä kuohkea Sabayon eli viinivaahtokastike maustetaan Glöet White -glögikuohuviinillä - sekä nautitaan sen kanssa. Katso kokki Sara La Fountainin ohje!
Katso resepti »Suomalainen perheyritys lanseerasi glögikuohuviinin Glöetin jouluna 2015. Juoman kansainvälinen kasvu on ollut vakuuttavaa, Glöet on tänä jouluna Ruotsissa saatavilla kaikista Systembolagetin 447 myymälästä sekä useasta Alkon myymälästä Suomessa.
Lue lisää »Tämä kaunis ja raikkaan joulumausteinen glögijuustokakku maistuu ihanalta Glöet-glögiskumpan kanssa.
Katso resepti »