Jouluinen banaani-porkkanakakku

Mehevä banaani-porkkanakakku maustetaan jouluisin maustein ja kostutetaan Glöet White -glögikuohuviinillä - sekä nautitaan sen kanssa.

Jouluinen banaani-porkkanakakku
logo

8+ HLÖ

logo

1 h 0 min

POHJA

AINEKSET

  • 7 dl vehnäjauhoja

  • 4 tl leivinjauhe

  • 6 tl piparkakkumauste

  • 2 tl muskottipähkinäjauhe

  • 1 tl pomeranssi

  • 1 tl neilikka

  • 3 dl (ruskea) sokeri

  • 2 dl porkkanaraastetta

  • 4 banaania muusattuna

  • 4 kananmunaa

  • 3 dl öljyä

  • 1 dl kristallisoitua inkivääriä rouhittuna (esim Foodin)

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe ja mausteet isossa kulhossa.

    2. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, raastettu porkkana ja muusatut banaanit. Lisää kulhoon öljy ja kananmunat. Sekoita joukkoon jauhoseos siivilän läpi, jottei jää paukkuja.

    3. Kaada taikina voilla ja korppujauholla voideltuun isoon uunivuokaan. Paista uunissa 180 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa kakku leivinpaperin päälle. Jätä kakku jäähtymään kunnolla.

KOSTUTUSLIEMI

AINEKSET

  • 2 dl vaaleaa Glöet glögikuohuviiniä

  • 1 1/2 dl sokeria

  • 2 rklappelsiinimehua

  • 3 rkl sitruunamehua

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita kaikki kostutusliemen raaka-aineet kattilaan ja anna kiehua hetken. Sen jälkeen anna kostutusliemen jäähtyä jonkin aikaa. Kostuta kakkupohja kostutusliemellä.

KUORRUTUS

AINEKSET

  • 200 g pehmeää voita

  • n. 350 g tuorejuustoa

  • 6 dl tomusokeria

  • 1/2 tl vaniljasokeria

  • 2 tl kanelia

  • 1 tl muskottipähkinäjauhetta

  • ripaus kardemummaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista kuorrutus. Laita raaka-aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi vaahdoksi, laita kuorrutus hetkeksi jääkaappiin jäähtymään.

    2. Kun kakku on jäähtynyt, kuorruta kakku reilusti kuorrutteella.

KORISTELU

AINEKSET

  • Piparkakkuja

  • Piparkakku muruja

  • Pecan pähkinöitä

  • Kuusen oksia tai rosmariinin oksia

  • Tomusokeria

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa kakusta neliöitä ja koristele ne piparkakku muruilla, Pecan pähkinöillä, kuusen tai rosmariinin oksilla ja tomusokerilla.

Sara la Fountain

Ohje: kokki Sara la Fountain

Kaliforniassa syntynyt Sara La Fountain on suomalainen tv-kokki, ruokakolumnisti ja -kirjailija.

logo