Mehevä banaani-porkkanakakku maustetaan jouluisin maustein ja kostutetaan Glöet White -glögikuohuviinillä - sekä nautitaan sen kanssa.
Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe ja mausteet isossa kulhossa.
Sekoita toisessa kulhossa sokeri, raastettu porkkana ja muusatut banaanit. Lisää kulhoon öljy ja kananmunat. Sekoita joukkoon jauhoseos siivilän läpi, jottei jää paukkuja.
Kaada taikina voilla ja korppujauholla voideltuun isoon uunivuokaan. Paista uunissa 180 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa kakku leivinpaperin päälle. Jätä kakku jäähtymään kunnolla.
Laita kaikki kostutusliemen raaka-aineet kattilaan ja anna kiehua hetken. Sen jälkeen anna kostutusliemen jäähtyä jonkin aikaa. Kostuta kakkupohja kostutusliemellä.
Valmista kuorrutus. Laita raaka-aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi vaahdoksi, laita kuorrutus hetkeksi jääkaappiin jäähtymään.
Kun kakku on jäähtynyt, kuorruta kakku reilusti kuorrutteella.
Leikkaa kakusta neliöitä ja koristele ne piparkakku muruilla, Pecan pähkinöillä, kuusen tai rosmariinin oksilla ja tomusokerilla.
Kaliforniassa syntynyt Sara La Fountain on suomalainen tv-kokki, ruokakolumnisti ja -kirjailija.
Suomalainen perheyritys lanseerasi glögikuohuviinin Glöetin jouluna 2015. Juoman kansainvälinen kasvu on ollut vakuuttavaa, Glöet on tänä jouluna Ruotsissa saatavilla kaikista Systembolagetin 447 myymälästä sekä useasta Alkon myymälästä Suomessa.
Lue lisääTänä jouluna lasissa kuohuu oranssi glögikuohuva, kun Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ihastuttanut glögiskumppa Glöet lanseeraa joulun 2021 erikoisimman uutuuden.
Lue lisää