Tämän joulun uutuus - glögikuohuva Glöet Orange

Tänä jouluna lasissa kuohuu oranssi glögikuohuva, kun Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ihastuttanut glögiskumppa Glöet lanseeraa joulun 2021 erikoisimman uutuuden.

Glöet Orange

"Tapamme mukaan ravistelemme perinteistä ajattelua. Otamme rohkean askeleen viime vuosina trendaavien natu- eli alkuviinejä sekä oranssiviinejä kohti." kertoo Glöetin toinen perustaja Anette Raunio. "Tämä tuote taatusti jakaa mielipiteitä ja on niin sanotusti love or hate -osastoa."

Miltä Glöet Orange -uutuus maistuu?

Tämän joulun uutuus Glöet Orangen mausta löytyy tuttuja jouluisia mausteita, kuten neilikkaa, kanelia, sitruksia ja inkivääriä. Juoma on oranssiviinin tapaan hivenen samea ja oranssin jopa hunajan värinen. Glöet Orange -kuohuviini voidaan tarjoilla drinkkimäisesti matalasta lasista, mutta myös perinteisesti kuohuviinilasista.

Glöet Orange löytyy rajallisena eränä Alkon tilausvalikoimasta, uusi erä on saapumassa Alkon verkkokauppaan 23.11. alkaen. Lisäksi löydät Glöet Orangen useilta matkustajalaivoilta.

Hyvin viilennetyn kuohujuoman joukkoon voit lisätä halutessasi jäitä, erilaisia sitruksia (appelsiinin ja limen siivuja) ja rosmariinin oksan.

IWSC:n tuomaristo huomioi Glöet Orangen

Glöet Orange sai jo nyt kansainvälistä huomiota, kun kansainvällisen IWSC kilpailun tuomaristo antoi suomalaiselle innovaatiolle vuosittain järjestettävässä palkintogaalassa pronssia. ”Palkinto tuli meille iloisena yllätyksenä, sillä tuotetta ollaan vasta lanseeramassa markkinoille.”, iloitsee Raunio. Vuonna 1969 perustettu The International Wine & Spirit Competition (IWSC) on vuosittain järjestettävä alan suurin kilpailu, johon osallistuu viinejä yli yhdeksästäkymmenestä maasta. 

Mitä oranssiviini on?

Oranssi viiniä on itse asiassa valkoviiniä. Se valmistetaan samaan tapaan kuin punaviini eli rypäleen kuoret saavat olla viinin kanssa kontaktissa. Normaalisti valkoviinistä kuoret poistetaan rypäleistä, jotta valkoviini ei saisi niistä väriä. Usein käytetään myös termiä kuorikontaktiviini, sillä oranssi viini nimi viittaa erehdyttävästi appelsiini viiniin. Rypäleiden kuoret antavat oranssiin viinin paljon makua ja viinille ominaisen sävyn.

Oranssi viinien väriskaala on laaja. Kirjo ulottuu hailakan vaalean keltaisen väristä syvään oranssiin ja jopa kullan tai pihkan sävyihin.  Natu- eli alkuviinit sekä oranssiviinit ovat nostaneet päätään viime vuosina. Trendi on näkynyt hyvin ravintoloissa ja mm. Ruotsissa viinit ovat yleistyneet vieläkin vahvemmin.

"Haluamme tarjota tänä vuonna jokaisen kuluttajan joulunviettoon tai pikkujouihin jälleen jotain uutta ja kiinnostavaa. Valikoimassa säilyvät toki entuudestaan tutut punainen Glöet ja valkoviinipohjainen, uuniomenainen Glöet White.", Anette Raunio valaisee.

Löydä myös muut Glöet-glögikuohuvat Alkosta ja alkoholittoman K-ryhmän kaupoista.