Itämainen nuudelisalaatti
Kevyt ja mukavasti mausteinen Härkis-salaatti toimii raikkaan valkoviinin kanssa.
Salaatti:
AINEKSET
200 g ohuita riisinuudeleita
1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
loraus seesamiöljyä
3 porkkanaa
1 punasipuli
1 ruukku tuoretta korianteria
1 ruukku tuoretta minttua
1 tuore punainen chili
suolaa
VALMISTUSOHJEET
Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmässä vedessä, valuta.
Paista Härkis tilkassa seesamiöljyä. Mausta suolalla.
Suikaloi porkkanat ja leikkaa puolitetut sipulit puolikuun muotoisiksi. Pilko chili pieneksi ja silppua yrtit. Sekoita salaatin ainekset käsin sekaisin laakeallavadilla.
Kastikkeeseen:
AINEKSET
4 limetin mehu
2 rkl muscovadosokeria tai muuta ruskeaa sokeria
2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
(3 rkl kalakastiketta)
1 valkosipulinkynsi murskattuna
VALMISTUSOHJEET
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Sekoita kastike salaatin joukkoon ja tarjoile.
Aasialainen härkiskulho
Vegaaninen ja mukavan mausteinen kulhoruoka valmistuu nopeasti.
Katso resepti »Täytetyt munakoisot
Munakoisot täytetään tomaattisella Härkis-täytteellä ja nautitaan Chill Out Riesling -luomuvalkoviinin kanssa. Kokeile Helppo olla Vege -ruokakirjan ohjetta.
Katso resepti »Huijarin Lyonin kanaa eli Lyonin tofua
Ranskalainen klassikkoruoka saa uuden nopeasti valmistuvan twistin Jalotofun paahtopaloilla. Kokeile kepeää vegeruokaa ja katso viinisuositus.
Katso resepti »Chimichurri-vegejauhisburgerit
Kesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimichurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje Sanpellegrinon virvoitusjuomille.
Katso resepti »