Itämainen nuudelisalaatti

Kevyt ja mukavasti mausteinen salaatti toimii raikkaan valkoviinin kanssa.

Itämainen nuudelisalaatti + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

Salaatti:

AINEKSET

  • 200 g ohuita riisinuudeleita

  • 1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta

  • loraus seesamiöljyä

  • 3 porkkanaa

  • 1 punasipuli

  • 1 ruukku tuoretta korianteria

  • 1 ruukku tuoretta minttua

  • 1 tuore punainen chili

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmässä vedessä, valuta.

    2. Paista Härkis tilkassa seesamiöljyä. Mausta suolalla.

    3. Suikaloi porkkanat ja leikkaa puolitetut sipulit puolikuun muotoisiksi.

    4. Pilko chili pieneksi ja silppua yrtit.

    5. Sekoita salaatin ainekset käsin sekaisin laakeallavadilla.

Kastike:

AINEKSET

  • 4 limetin mehu

  • 2 rkl muscovadosokeria tai muuta ruskeaa sokeria

  • 2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)

  • (3 rkl kalakastiketta)

  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

    2. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja tarjoile.

Resepti: Tiina Rantanen, kuva Viola Virtamo / Helppo olla Vege