Itämainen nuudelisalaatti

Kevyt ja mukavasti mausteinen Härkis-salaatti toimii raikkaan valkoviinin kanssa.

Itämainen nuudelisalaatti + viinisuositus

Salaatti:

AINEKSET

  • 200 g ohuita riisinuudeleita

  • 1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta

  • loraus seesamiöljyä

  • 3 porkkanaa

  • 1 punasipuli

  • 1 ruukku tuoretta korianteria

  • 1 ruukku tuoretta minttua

  • 1 tuore punainen chili

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmässä vedessä, valuta.

    2. Paista Härkis tilkassa seesamiöljyä. Mausta suolalla.

    3. Suikaloi porkkanat ja leikkaa puolitetut sipulit puolikuun muotoisiksi. Pilko chili pieneksi ja silppua yrtit. Sekoita salaatin ainekset käsin sekaisin laakeallavadilla.

Kastikkeeseen:

AINEKSET

  • 4 limetin mehu

  • 2 rkl muscovadosokeria tai muuta ruskeaa sokeria

  • 2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)

  • (3 rkl kalakastiketta)

  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

    2. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja tarjoile.

Helppo olla Vege

Resepti: Tiina Rantanen / Helppo olla Vege

Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Virtamo.