Resepti: Tiina Rantanen / Helppo olla Vege
Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Virtamo.
Vegaaninen ja mukavan mausteinen kulhoruoka valmistuu nopeasti.
pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
3–5 valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl rypsiöljyä
1½ dl pad thai -vokkikastiketta
½–1 tl sriracha-chilikastiketta
Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota siinä mausteita hetki.
Lisää pannulle Härkis ja kypsennä sitä käännellen pari, kolme minuuttia.
Kaada sekaan vokkikastike ja lisää tulisuutta sriracha-kastikkeella makusi mukaan.
3 dl riisiä
1 pussi itämaista salaattisekoitusta
(oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa)
4 retiisiä viipaleina
kurkkuviipaleita
(mustia seesaminsiemeniä)
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Jaa keitetty riisi ja maustettu Härkis neljään annoskulhoon.
Pyöräytä salaattisekoitus halutessasi öljy-balsamiviinietikkaseoksessa ja nostele kauniisti päällimmäiseksi kulhoon.
Koristele annokset retiisi- ja kurkkuviipaleilla sekä halutessasi vielä mustilla seesaminsiemenillä.
Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Virtamo.
Munakoisot täytetään tomaattisella Härkis-täytteellä ja nautitaan Chill Out Riesling -luomuvalkoviinin kanssa. Kokeile Helppo olla Vege -ruokakirjan ohjetta.
Katso resepti »Kevyt ja mukavasti mausteinen salaatti toimii raikkaan valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Kesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimichurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje.
Katso resepti »Ranskalainen klassikkoruoka saa uuden nopeasti valmistuvan twistin Jalotofun paahtopaloilla. Kokeile kepeää vegeruokaa ja katso viinisuositus.
Katso resepti »