Aasialainen härkiskulho

Vegaaninen ja mukavan mausteinen kulhoruoka valmistuu nopeasti.

Aasialainen härkiskulho

Kulhon täytteet:

AINEKSET

  • pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta

  • 3–5 valkosipulinkynttä

  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 1½ dl pad thai -vokkikastiketta

  • ½–1 tl sriracha-chilikastiketta

VALMISTUSOHJEET

    1. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota siinä mausteita hetki.

    2. Lisää pannulle Härkis ja kypsennä sitä käännellen pari, kolme minuuttia.

    3. Kaada sekaan vokkikastike ja lisää tulisuutta sriracha-kastikkeella makusi mukaan.

Lisäksi:

AINEKSET

  • 3 dl riisiä

  • 1 pussi itämaista salaattisekoitusta

  • (oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa)

  • 4 retiisiä viipaleina

  • kurkkuviipaleita

  • (mustia seesaminsiemeniä)

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

    2. Jaa keitetty riisi ja maustettu Härkis neljään annoskulhoon.

    3. Pyöräytä salaattisekoitus halutessasi öljy-balsamiviinietikkaseoksessa ja nostele kauniisti päällimmäiseksi kulhoon.

    4. Koristele annokset retiisi- ja kurkkuviipaleilla sekä halutessasi vielä mustilla seesaminsiemenillä.

helppo-olla-vege_0

Resepti: Tiina Rantanen / Helppo olla Vege

Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Virtamo.

Tutustu kirjaan Adlibris.com