Täytetyt munakoisot

Munakoisot täytetään tomaattisella Härkis-täytteellä ja nautitaan Chill Out Riesling -luomuvalkoviinin kanssa. Kokeile Helppo olla Vege -ruokakirjan ohjetta.

Täytetyt munakoisot + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Härkistäyte ja juustokastike

AINEKSET

  • 1 sipuli

  • 3–5 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • munakoisojen sisukset

  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

  • 1 rkl oreganoa

  • 1 tl suolaa

  • ½ tl kanelia

  • 1 rkl sokeria

  • ¼ tl mustapippuria

  • 1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta

  • 200 g levitettävää, yrttimaustettua sulatejuustoa

  • 1½ dl juustoraastetta

  • silputtua lehtipersiljaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja koverra sisukset kuorista niin, että kuoriin jää kuitenkin hieman reunusta.

    2. Hienonna sisukset. Sipaise kuoret öljyllä ja nosta leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

    3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuli- ja munakoisosilppuja 5 minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausteet.

    4. Anna kastikkeen kiehua ilman kantta 5 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon Härkis.

    5. Nosta munakoisot uunista ja täytä Härkistäytteellä. Notkista sulatejuusto sekoittamalla ja jaa se munakoisojen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.

    6. Kypsennä munakoisoja vielä 20 minuuttia tai kunnes munakoiso tuntuu haarukalla kokeiltaessa kypsältä. Koristele lehtipersiljalla.

Resepti: Tiina Rantanen / Helppo olla Vege

Resepti: Tiina Rantanen / Helppo olla Vege

Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Minerva Virtamo. (Cozy Publishing)

Tutustu kirjaan Adlibris.com >