Munakoiso-tomaattipiiras

Munakoiso-tomaattipiiras on hyvä valinta rennompiin illanistujaisiin. Nauti roseviinin tai rosekuohuvan kanssa.

Munakoiso-tomaattipiiras + viinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

Pohja

AINEKSET

  • 400 g valmista piirakkataikinaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Painele piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

TÄYTE

AINEKSET

  • 2 munakoisoa

  • sormisuolaa

  • oliiviöljyä

  • 150 g vuohentuorejuustoa

  • 2 rkl (sitruuna)pestoa

  • 500 g puolikuivattuja tomaatteja

VALMISTUSOHJEET

    1. Viipaloi munakoisot, ripottele niille hieman suolaa ja anna viipaleiden ”itkeä” 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla. Pirskottele munakoisoille hieman oliiviöljyä ja grillaa niitä uunivastuksen alla tai parilalla kunnes ne saavat väriä.

    2. Paista pohjaa 10 minuttia 225-asteisessa uunissa.

    3. Sekoita keskenään juusto ja pesto. Levitä piiraspohjalle. Asettele munakoisoviipaleet ja puolikuivatut tomaatit kauniisti piiraspohjalle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paista piirasta 225 asteessa vielä noin 20 minuuttia. Piiras on parhaimmillaan haaleana.

Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen