Karamellisoitu sipuli galette
Helposti valmistuva piirakka maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Tämä sipuligalette vie kielen mennessään!
Katso resepti »Munakoiso-tomaattipiiras on hyvä valinta rennompiin illanistujaisiin. Nauti roseviinin tai rosekuohuvan kanssa.
400 g valmista piirakkataikinaa
Painele piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
2 munakoisoa
sormisuolaa
oliiviöljyä
150 g vuohentuorejuustoa
2 rkl (sitruuna)pestoa
500 g puolikuivattuja tomaatteja
Viipaloi munakoisot, ripottele niille hieman suolaa ja anna viipaleiden ”itkeä” 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla. Pirskottele munakoisoille hieman oliiviöljyä ja grillaa niitä uunivastuksen alla tai parilalla kunnes ne saavat väriä.
Paista pohjaa 10 minuttia 225-asteisessa uunissa.
Sekoita keskenään juusto ja pesto. Levitä piiraspohjalle. Asettele munakoisoviipaleet ja puolikuivatut tomaatit kauniisti piiraspohjalle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paista piirasta 225 asteessa vielä noin 20 minuuttia. Piiras on parhaimmillaan haaleana.
ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Helposti valmistuva piirakka maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Tämä sipuligalette vie kielen mennessään!
Katso resepti »Ranskan Jura-vuoristosta kotoisin oleva Comté on lehmänmaidosta valmistettu puolikova juusto. Valmista mehevä piiras!
Katso resepti »Ruokavaikuttaja Mari Moilasen pohjaton piirakka on monipuolinen tarjottava, jota Laroche Chardonnay L -valkoviinin napakka hedelmäisyys tukee.
Katso resepti »Erivärisistä ja kokoisista tomaateista, burrata-juustosta ja nopeasta yrttikastikkeesta saat helposti kauniin italialaishenkisen annoksen.
Katso resepti »