Munakoiso-tomaattipiiras

Munakoiso-tomaattipiiras on loistava valinta rennompiin illanistujaisiin. Nauti puolikuivan roseviinin tai rosekuohuvan kanssa.
Munakoiso-tomaattipiiras + viinisuositus
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
Pohja
400 g valmista piirakkataikinaa
TÄYTE
2 munakoisoa
sormisuolaa
oliiviöljyä
150 g vuohentuorejuustoa
2 rkl (sitruuna)pestoa
500 g puolikuivattuja tomaatteja
Valmistusohjeet:
1 Viipaloi munakoisot, ripottele niille hieman suolaa ja anna viipaleiden ”itkeä” 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla. Pirskottele munakoisoille hieman oliiviöljyä ja grillaa niitä uunivastuksen alla tai parilalla kunnes ne saavat väriä.
2 Painele piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja paista pohjaa 10 minuttia 225-asteisessa uunissa.
3 Sekoita keskenään juusto ja pesto. Levitä piiraspohjalle. Asettele munakoisoviipaleet ja puolikuivatut tomaatit kauniisti piiraspohjalle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paista piirasta 225 asteessa vielä noin 20 minuuttia. Piiras on parhaimmillaan haaleana.
Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen

Valmistusohjeet:
1 Viipaloi munakoisot, ripottele niille hieman suolaa ja anna viipaleiden ”itkeä” 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla. Pirskottele munakoisoille hieman oliiviöljyä ja grillaa niitä uunivastuksen alla tai parilalla kunnes ne saavat väriä.
2 Painele piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja paista pohjaa 10 minuttia 225-asteisessa uunissa.
3 Sekoita keskenään juusto ja pesto. Levitä piiraspohjalle. Asettele munakoisoviipaleet ja puolikuivatut tomaatit kauniisti piiraspohjalle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paista piirasta 225 asteessa vielä noin 20 minuuttia. Piiras on parhaimmillaan haaleana.
Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen

Pohja
400 g valmista piirakkataikinaa
TÄYTE
2 munakoisoa
sormisuolaa
oliiviöljyä
150 g vuohentuorejuustoa
2 rkl (sitruuna)pestoa
500 g puolikuivattuja tomaatteja
Lisää muistilistaan