Munakoiso-tomaattipiiras
Munakoiso-tomaattipiiras on hyvä valinta rennompiin illanistujaisiin. Nauti roseviinin tai rosekuohuvan kanssa.
Pohja
AINEKSET
400 g valmista piirakkataikinaa
VALMISTUSOHJEET
Painele piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
TÄYTE
AINEKSET
2 munakoisoa
sormisuolaa
oliiviöljyä
150 g vuohentuorejuustoa
2 rkl (sitruuna)pestoa
500 g puolikuivattuja tomaatteja
VALMISTUSOHJEET
Viipaloi munakoisot, ripottele niille hieman suolaa ja anna viipaleiden ”itkeä” 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla. Pirskottele munakoisoille hieman oliiviöljyä ja grillaa niitä uunivastuksen alla tai parilalla kunnes ne saavat väriä.
Paista pohjaa 10 minuttia 225-asteisessa uunissa.
Sekoita keskenään juusto ja pesto. Levitä piiraspohjalle. Asettele munakoisoviipaleet ja puolikuivatut tomaatit kauniisti piiraspohjalle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paista piirasta 225 asteessa vielä noin 20 minuuttia. Piiras on parhaimmillaan haaleana.
Resepti
ruokatoimittaja Tiina Rantanen