Ranskan Jura-vuoristosta kotoisin oleva Comté on lehmänmaidosta valmistettu puolikova juusto. Valmista mehevä piiras!
Aloita pohjan valmistamisesta: Leikkaa voi pieneksi kuutioiksi ja lisää kylmän voin joukkoon vehnäjauhot. Nypi voi ja vehnäjauho taseiseksi. Lisää 1 kananmuna, joka sitoo kaikki ainekset yhteen.
Lisää suola ja vaivaa taikinaa niin kauan, että se irtoaa kulhosta ja muodostaa pallon.
Anna taikinan levätä kylmässä vähintään 1 tunti.
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja aseta se piirakkapohjaan. Leikkaa ylimääräiset reunat pois pienellä veitsellä. Painele haarukalla pieniä reikiä piirakkapohjaan.
Paista pohjaa 10 minuuttia uunissa ja ota pois uunista.
Valmista sitten täyte: Raasta juusto.
Sekoita keskenään kananmunat, kerma ja mausteet.
Levitä juustoraaste tasaisesti piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-kerma seos.
Paista uunissa n. 25 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin pintaan.
Jäähdytä ennen tarjoilua.
Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin. Inan ravintola Canvas avautui Helsingin Punavuoreen vuonna 2022.
Ihastuttava graavattu taimen maistuu alkuruokapöydässä ranskalaisen valkoviinin kanssa.
Katso reseptiMurea pataruoka vain paranee hautuessaan uunissa pitkään sillä aikaa kun valmistat muita ruokia. Käytä pataan samaa mehevää punaviiniä kuin tarjoilet valmiin ruoan kanssa. Katso keittiömestari Ina Niinikedon ohje!
Katso reseptiTämä ranskalainen pataruoka cassoulet on valmistettu artisokasta ja pavuista ja se nautitaan basilikasta tehdyn pistoua-kastikkeen sekä raikkaan ranskalaisen Laroche-valkoviinin kanssa. Tutustu keittiömestari Ina Niinikedon ohjeeseen.
Katso reseptiIhastu keittiömestari Ina Niinikedon keväiseen ruokaohjeeseen ja nauti ranskalaisen Laroche-valkoviinin kanssa.
Katso resepti