Verigreipillä ja Espelette pippurilla graavattua taimenta

Ihastuttava graavattu taimen maistuu alkuruokapöydässä ranskalaisen valkoviinin kanssa.

Verigreipillä ja Espelette pippurilla graavattua taimenta

AINEKSET

  • 2 kpl taimen filettä

  • 1 dl karkeaa merisuolaa

  • 2 rkl sokeria

  • 2 tl espelette pippuria

  • 1 verigreippi

VALMISTUSOHJEET

    1. Aloita taimenen graavaaminen 2 päivää ennen sen tarjoilua.

    2. Aseta taimen fileiden nahkapuoli alaspäin. Levitä merisuola tasaisesti fileiden päälle. Ripottele päälle sokeria, espelette pippuria ja raasta vielä verigreipin kuorta. 

    3. Anna maustua kylmässä jääkaapissa 2 vuorokautta. Huuhtele kevyesti mausteet pois päältä ja leikkaa kala ohuiksi siivuiksi tarjoitavaksi. 

Ina_Niiniketo

Resepti: keittiömestari Ina Niiniketo

Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin. Inan ravintola Canvas avautui Helsingin Punavuoressa vuonna 2022.