Crepes Vonnassiennes eli perunalettuja mädillä

Perunaletut ovat mainio lisä joulupöytään. Helposta taikinasta valmistetut letut, pikkelöity sipuli ja mäti sopivat ihanasti yhteen!

Crepes Vonnassiennes eli perunalettuja mädillä

Perunaletut

AINEKSET

  • 200 g perunamuusia

  • 1 dl vehnäjauhoja

  • 2 kananmunaa

  • 1 dl creme fraiche

  • 5 dl maitoa

  • 1 tl suolaa

  • 100 g voita paistamiseen

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita perunamuusi, vehnäjauhot ja kananmunat keskenään sekaisin kulhossa. Lisää joukkoon creme fraiche, maito ja mausteet. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

    2. Kuumenna lettupannu ja paista letut pannulla voissa. 

Lisäksi

AINEKSET

  • 1 punasipuli

  • 1 rkl etikkaa

  • 1 rkl sokeria

  • 1 rkl vettä

  • 2 dl smetanaa

  • tuoretta tilliä

  • 50 g siian tai muikun mätiä / kasvisvaihtoehtona Cavi-artia eli merilevästä tehtyä mätiä

VALMISTUSOHJEET

    1. Pikkelöi sipuli.

    2. Kiehauta kattilassa sokeri, etikka ja vesi. kuori ja leikkaa sipulista ympyröitä.

    3. Kaada pikkeli liemi sipuleiden päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoile perunaletut smetanan, pikkelöidyn sipulin, mädin ja tillin kanssa.

Ina_Niiniketo

Resepti: keittiömestari Ina Niiniketo

Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin. Inan ravintola Canvas avautui Helsingin Punavuoressa vuonna 2022.