Karamellisoitu sipuli galette

Helposti valmistuva piirakka maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Tämä sipuligalette vie kielen mennessään!

Joulu sipuligalette

Pohja

AINEKSET

  • 500 g vehnäjauhoja

  • 200 g voita

  • 1 kananmuna

  • 1 tl suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Aloita pohjasta. Mittaa vehnäjauhot ja kylmä voi kulhoon ja nypi käsillä jauhot voin kanssa sekaisin.

    2. Lisää sen jälkeen kananmuna, joka sitoo ainekset yhteen. Lisää lopuksi vielä suola.

    3. Anna taikinan levätä noin 1 tunti ja valmista sillä välin täyte.

Täyte

AINEKSET

  • 1 kg salottisipulia

  • 3 valkosipulia

  • 3 timjamin oksaa

  • 1 rkl sherryetikkaa

  • 2 rkl voita

  • 1 rkl sokeria

  • 1 tl suolaa

  • 50 g Comte juustoa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja suikaloi sipulit ja valkosipuli. Kuumenna laakea kattila keskilämmöllä ja sulata siinä voi. Lisää voin sekaan suikaloidut sipulit, timjami, sokeri ja suola. Anna sipuleiden karamellisoitua rauhallisella lämmöllä noin. 15 minuuttia. Kun sipulit ovat kullanruskeita lisää joukkoon vielä sherryetikkaa. Jäähdytä massa.

    2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kauli piirakka leivinpaperin päällä ohueksi ympyräksi. Lisää sipulitäyte pohjan keskelle, mutta jätä noin 3 cm reunoista tyhjäksi. Levitä täyte tasaiseksi. Taita reunat piirakkatäytteen päälle. raasta vielä päälle Comte juustoa. Paista uunissa noin 25 minuuttia.

Ina_Niiniketo

Resepti: keittiömestari Ina Niiniketo

Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin. Inan uusi ravintola Canvas avautui Helsingin Punavuoressa vuonna 2022.