Helposti valmistuva piirakka maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Tämä sipuligalette vie kielen mennessään!
Aloita pohjasta. Mittaa vehnäjauhot ja kylmä voi kulhoon ja nypi käsillä jauhot voin kanssa sekaisin.
Lisää sen jälkeen kananmuna, joka sitoo ainekset yhteen. Lisää lopuksi vielä suola.
Anna taikinan levätä noin 1 tunti ja valmista sillä välin täyte.
Kuori ja suikaloi sipulit ja valkosipuli. Kuumenna laakea kattila keskilämmöllä ja sulata siinä voi. Lisää voin sekaan suikaloidut sipulit, timjami, sokeri ja suola. Anna sipuleiden karamellisoitua rauhallisella lämmöllä noin. 15 minuuttia. Kun sipulit ovat kullanruskeita lisää joukkoon vielä sherryetikkaa. Jäähdytä massa.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kauli piirakka leivinpaperin päällä ohueksi ympyräksi. Lisää sipulitäyte pohjan keskelle, mutta jätä noin 3 cm reunoista tyhjäksi. Levitä täyte tasaiseksi. Taita reunat piirakkatäytteen päälle. raasta vielä päälle Comte juustoa. Paista uunissa noin 25 minuuttia.
Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin. Inan ravintola Canvas avautui Helsingin Punavuoressa vuonna 2022.
Perunaletut ovat mainio lisä joulupöytään. Helposta taikinasta valmistetut letut, pikkelöity sipuli ja mäti sopivat ihanasti yhteen!
Katso reseptiIhastuttava graavattu taimen maistuu alkuruokapöydässä ranskalaisen valkoviinin kanssa.
Katso reseptiHerkuttele trendikkäillä merenelävillä! Osterit sopivat mm. joulun alkuruokapöytään kalojen ja kasvisten seuraan.
Katso resepti