Rosmariinilla ja katajanmarjalla maustettu poron Osso Bucco pata

Murea pataruoka vain paranee hautuessaan uunissa pitkään sillä aikaa kun valmistat muita ruokia. Käytä pataan samaa mehevää punaviiniä kuin tarjoilet valmiin ruoan kanssa. Katso keittiömestari Ina Niinikedon ohje!

Rosmariinilla ja katajanmarjalla maustettu poron Osso Bucco pata

Tutustu mitä Nederburgin viinintekijä Samuel Viljoen kertoo punaisten rypälelajikkeiden kuninkaasta Cabernet Sauvignon'sta.

AINEKSET

  • 1,5 kg poron osso buccoa

  • 1 dl vehnäjauhoja

  • 4 porkkanaa

  • 1 juuriselleri

  • 2 keltasipulia

  • 3 valkosipulin kynttä

  • 1 rkl katajanmarjoja

  • 4 oksaa rosmariinia

  • 5 dl punaviiniä (Nederburg Winemasters Cabernet Sauvignon)

  • n. 1 l vettä

  • 1 rkl suolaa

  • rypsiöljyä paistamiseen

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Suolaa osso buccot molemmin puolin ja pyörittele sen jälkeen vehnäjauhoissa molemmin puolin. Paista lihat rypsiöljyssä paistinpannulla kuumalla lämmöllä molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Nosta osso buccot padan pohjalle.

    2. Kuori vihannekset. Pilko porkkanat ja juuriselleri n. 2 cm kokoisiksi paloiksi. Suikaloi sipulit. Kuullota hieman kasviksia öljyssä paistinpannulla katajanmarjojen kanssa ja lisää ne pataan lihojen päälle. Lisää joukkoon rosmariinin oksat ja suolaa.

    3. Lisää joukkoon punaviini ja peitä loput vedellä.

    4. Laita pata uuniin aluksi 150 asteeseen n. 45 minuutiksi ja laske sen jälkeen lämpötilaa 100 asteeseen ja hauduta n. 3-5 tuntia tai yön yli.

    5. Padan lisukkeeksi sopii esimerkiksi juuressose tai sahramirisotto.

Ina_Niiniketo

Resepti: keittiömestari Ina Niiniketo

Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin. Inan uusi ravintola Canvas avautui Helsingin Punavuoressa vuonna 2022.