Murea pataruoka vain paranee hautuessaan uunissa pitkään sillä aikaa kun valmistat muita ruokia. Käytä pataan samaa mehevää punaviiniä kuin tarjoilet valmiin ruoan kanssa. Katso keittiömestari Ina Niinikedon ohje!
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Suolaa osso buccot molemmin puolin ja pyörittele sen jälkeen vehnäjauhoissa molemmin puolin. Paista lihat rypsiöljyssä paistinpannulla kuumalla lämmöllä molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Nosta osso buccot padan pohjalle.
Kuori vihannekset. Pilko porkkanat ja juuriselleri n. 2 cm kokoisiksi paloiksi. Suikaloi sipulit. Kuullota hieman kasviksia öljyssä paistinpannulla katajanmarjojen kanssa ja lisää ne pataan lihojen päälle. Lisää joukkoon rosmariinin oksat ja suolaa.
Lisää joukkoon punaviini ja peitä loput vedellä.
Laita pata uuniin aluksi 150 asteeseen n. 45 minuutiksi ja laske sen jälkeen lämpötilaa 100 asteeseen ja hauduta n. 3-5 tuntia tai yön yli.
Padan lisukkeeksi sopii esimerkiksi juuressose tai sahramirisotto.
Ina on keittiömestari ja ruokakirjailija, joka on asunut ja työskennellyt kokkina Tukholmassa 7 vuotta, sitä ennen Helsingissä mm. Chez Dominiquessa, Olossa sekä Askissa. Ruuassa Ina panostaa vahvoihin makuihin ja sesongissa oleviin parhaisiin raaka-aineisiin. Inan ravintola Canvas avautui Helsingin Punavuoressa vuonna 2022.
Nederburgin viinintekijä Samuel Viljoen tuntee punaisten rypäleiden kuninkaaksi nimetyn Cabernet Sauvignonin salat. Tutustu!
Lue lisääHelppo blinitaikina valmistuu hetkessä paistovalmiiksi ilman hiivaa. Hunajaisen paahdetun punajuuritahnan kanssa tarjotut pikablinit maistuvat herkulliselta raikkaan roseekuohuviinin kanssa.
Katso reseptiLoppuvuoden ihanin juustolautanen syntyy sinihomejuuston, goudan ja parmesaanin yhdistelmästä. Juustot tarjoillaan kirpsakan ja hennosti yrttisen, muttei liian makean omena-timjamihillokkeen kanssa.
Katso resepti