Nederburg valittu Etelä-Afrikan parhaimmaksi viinitaloksi
Nederburg on valittu vuoden eteläafrikkalaiseksi viinitaloksi sekä International Wine and Spirits -kilpailussa (IWSC) että viiniopas Platter’s Guiden arviossa.
Lue lisää »Nederburgin viinintekijä Samuel Viljoen tuntee punaisten rypäleiden kuninkaaksi nimetyn Cabernet Sauvignonin salat. Tutustu!
Etelä-Afrikan palkituimman viinitalon Nederburgin pitkäjänteisyys ja tinkimättömyys Cabernet Sauvignon -viinien laadun suhteen on tuonut viinitalolle lukuisia kansainvälisiä palkintoja.
– Meillä on ollut menneinä vuosikymmeninä tinkimättömiä viinintekijöitä kuten legendaarinen Günter Brözel, jonka tinkimättömyys parhaimman laadun takaamiseksi on luonut rypälettä kunnioittavan tradition hänen seuraajilleen. Tämän tinkimättömyyden ansiosta olemme saavuttaneet palkintoja ja mainetta viineillemme.
– Eteläisellä leveyspiirillä ja Etelä-Afrikassa rypäleet saavat todella paljon aurinkoa ja rypäleet saavat kypsyä ihanteellisissa olosuhteissa. Rypäleet poimitaan sitä mukaa kuin ne kypsyvät eli sadonkorjuuta tehdään usein kolmekin kertaa. Huippualueillamme Stellenboschissa ja Paarlissa sijaitsevilla tarhoillamme kypsyneet rypäleet tuottavat täyteläisiä ja hedelmäisiä viinejä.
– Pitkäjänteinen työ parhaimman mahdollisen laadun takaamiseksi. Osaamme hyödyntää eri alueilta tulevien rypäleiden parhaimmat ominaisuudet, miten niitä yhdistellään parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi sekä miten optimoida esimerkiksi tammikypsytys.
– Kaikki punaisesta lihasta valmistetut ruoat kuten esimerkiksi pihvit sopivat loistavasti Cabernet Sauvignonin kanssa. Vinkkaisin kokeilemaan myös esimerkiksi carpaccion kanssa.
–Tyypillisestä tavasta poiketen suosittelen ensin valitsemaan viinin ja sitten miettimään sille sopivan ruoan. Viinin oikea lämpötila on myös olennaisen tärkeää eli sopiva tarjoilulämpötila on noin16-17 -asteessa, liian lämpimänä viinin profiili muuttuu ja liian viileänä viinin tanniinit tulevat liikaa esiin.
Lajike on valkoisen Sauvignon Blanc ja punaisen Cabernet Franc -rypälelajikkeen ’lapsi’
Lajike on tullut kuuluisaksi Ranskan Bordeaux’n alueella tuotettujen huippuviinien ansiosta, ensimmäiset merkittävät tarhat on istutettu 1800-luvulla.
Rypälelajike on tunnettu kyvystään tuottaa huippuluokan viinejä, joilla on pitkä ikääntymispotentiaali.
Cabernet Sauvignon -viinillä on helposti tunnistettava mustaherukkaa muistuttava tuoksu ja tummien punaisten marjojen maku.
Erittäin ’ruokaystävällinen’ viini, joka sopii loistavasti tuhdimpien ruokien kuten pihvien, pataruokien, kypsytettyjen juustojen ja pateiden kumppaniksi.
Lajike on Etelä-Afrikan laajimmalle levinnyt punainen rypälelajike.
Lajiketta on viljelty Etelä-Afrikassa 1800-luvulta lähtien ja on tullut tunnetuksi maan arvostetuimpien viinien rypäleenä.
Rypäleet kypsyvät myöhään ja vastaavat hyvin Capen lämpimiin olosuhteisiin.
Nederburg on valittu vuoden eteläafrikkalaiseksi viinitaloksi sekä International Wine and Spirits -kilpailussa (IWSC) että viiniopas Platter’s Guiden arviossa.
Lue lisää »Murea pataruoka vain paranee hautuessaan uunissa pitkään sillä aikaa kun valmistat muita ruokia. Käytä pataan samaa mehevää punaviiniä kuin tarjoilet valmiin ruoan kanssa. Katso keittiömestari Ina Niinikedon ohje!
Katso resepti »Etelä-Afrikan palkituimman viinitalon Nederburgin kellarimestari Andrea Freeborough on ylpeä tiimistään. Kysyimme Andrealta hänen työstään, viineistä ja millaista on olla nainen kellarimestarina.
Lue lisää »Eteläafrikkalaisen Nederburg-viinitalon pääviinintekijä Andrea Freeborough kertoo, millaisten ruokien kanssa hän yhdistäisi Nederburg The Winemasters -viinisarjan laadukkaat puna- ja valkoviinit. Katso suosikkimakuparit!
Lue lisää »