Millaisten ruokien kanssa palkitut Nederburg-viinit sopivat?

Eteläafrikkalaisen Nederburg-viinitalon pääviinintekijä Andrea Freeborough kertoo, millaisten ruokien kanssa hän yhdistäisi Nederburg The Winemasters -viinisarjan laadukkaat puna- ja valkoviinit. Katso suosikkimakuparit!

Nederburg-viinitalon pääviinintekijä Andrea Freeborough

Andrea Freeborough tiimeineen vastaa vuosittain satojen rypälekilotonnien valmistamisesta laadukkaiksi ja palkituiksi Nederburg-viineiksi. Viinitalon suuresta valikoimasta Suomessa on edustettuna erityisesti The Winemasters -sarja, jonka viinit on kehitetty nimenomaan ruokaviineiksi.

Sauvignon Blanc

Andrea on vannoutunut Sauvignon Blanc -valkoviinin ystävä.

– Sauvignon Blanc vaatii paljon huomiota ja reagoi todella herkästi ympäristön olosuhteisiin niin viinitarhassa kuin -kellarissa. Se osaa olla haastava ja vaatii kärsivällisyyttä, mutta palkitsee ruhtinaallisesti kun sitä käsittelee oikein, Freeborough sanoo.

Trooppisen hedelmäinen Nederburg The Winemasters Sauvignon Blanc toimii Andrean suussa parhaiten sushin, kalan ja tomaattipohjaisten ruokien kanssa tai paikallisten Cape Malay -ruokien vierellä.

Cape Malay -keittiössä yhdistyvät useat eri ruokakulttuurit – se on sekoitus hollantilaisia, englantilaisia, malesialaisia ja intialaisia makuja ja mausteita. Katso Cape Malay -lohen ohje.

Andrean suosikkimakupari:

Nederburg The Winemasters Sauvignon Blanc + sushi

Riesling maistuu lohen kera.
Cape Malay -tapaan maustettu lohi saa viereensä mausteisen salsan.

Shiraz

Marjaisan mausteinen ja usein täyteläinen Shiraz-rypäleestä valmistettu punaviini on mausteisten, erityisesti grillattujen, liharuokien kaveri.

Täyteläinen, notkea ja tumman marjaisa Nederburg The Winemasters Shiraz saa Andrealta makuparikseen eteläafrikkalaisen Braai-grillauksen herkut kuten mausteisen makkaran, possun ribsit tai kokonaisena grillatun kanan. Kokeile myös karitsan kyljyksiä.

Avogrillissä puuhiilloksen päällä grillatut erilaiset lihat saavat kypsymisen aikana aromikseen pientä savuisuutta. Usein ruoat myös marinoidaan erilaisilla maustekastikkeilla.

Andrean suosikkimakupari:

Nederburg The Winemasters Shiraz + mausteiset possun ribsit tai yrteillä marinoidut karitsan kareet

Edelrood = sekoitus Cabernet Sauvignon ja Merlot -rypäleitä

Punaiset Cabernet Sauvignon ja Merlot -rypälelajikkeet ovat klassisia Ranskan Bordeauxin lajikkeita, jotka ovat sopeutuneet hyvin viinitarhoille myös muualla maailmassa kuten Etelä-Afrikassa.

Täyteläinen ja ryhdikkäästi tanniininen ja mausteinen Nederburg The Winemasters Edelrood on Andrean luottopunaviini kaikille erilaisille tuhdimmille liharuoille.

Andrean suosikkimakupari:

Nederburg The Winemasters Edelrood + pihvi (katso ohje pihviin Nederburgin tapaan)

Ruoka kuin ruoka kruunataan tietysti herkullisella jälkiruoalla.

Hunajaisen makea, mutta kuitenkin riittävän hapokas vaalea jälkiruokaviini Nederburg The Winemasters Noble Late Harvest sopii jälkiruokajuomaksi kaikille hedelmäisille ja makeille leivonnaisille.

Se toimii loistavasti myös sinihomejuuston kanssa, jolloin viinin makeus ja juuston suolaisuus sulautuvat herkulliseen makuelämykseen.

Löydät viinin parhaiten Alkon verkkokaupasta, josta voit ostaa sen noudettavaksi omasta lähimyymälästäsi.

Nederburgin logo ja viinitarha

Tiesitkö tämän?

- Edel rood tarkoittaa afrikaansin kielellä jaloa punaviiniä (englanniksi noble red) - Shiraz-rypäle on alunperin lähtöisin Ranskasta, jossa se tunnetaan Syrah-nimellä. - Nederburg on Etelä-Afrikan palkituimpia viinitaloja, mm. Vuoden eteläafrikkalainen viinintuottaja viinimaailman arvostetuimpiin kuuluvassa IWSC -kilpailussa.