Millaisten ruokien kanssa palkitut Nederburg-viinit sopivat?

Eteläafrikkalaisen Nederburg-viinitalon pääviinintekijä Andrea Freeborough kertoo, millaisten ruokien kanssa hän yhdistäisi Nederburg The Winemasters -viinisarjan laadukkaat puna- ja valkoviinit. Katso suosikkimakuparit!
Nederburg-viinitalon pääviinintekijä Andrea Freeborough

Andrea Freeborough tiimeineen vastaa vuosittain satojen rypälekilotonnien valmistamisesta laadukkaiksi ja palkituiksi Nederburg-viineiksi. Viinitalon suuresta valikoimasta Suomessa on edustettuna erityisesti The Winemasters -sarja, jonka viinit on kehitetty nimenomaan ruokaviineiksi.

Winemaster eli suomeksi viinimestari on kunnianosoitus viinitalon huipputason viinintekijöille ja takuuna laadusta on pääviinintekijän nimikirjoitus pullon etiketissä.

Sauvignon Blanc

Andrea on vannoutunut Sauvignon Blanc -valkoviinin ystävä. – Sauvignon Blanc vaatii paljon huomiota ja reagoi todella herkästi ympäristön olosuhteisiin niin viinitarhassa kuin -kellarissa. Se osaa olla haastava ja vaatii kärsivällisyyttä, mutta palkitsee viinintekijänsä ruhtinaallisesti kun sitä käsittelee oikein, Freeborough sanoo.

Trooppisen hedelmäinen Nederburg The Winemasters Sauvignon Blanc toimii Andrean suussa parhaiten sushin ja tomaattipohjaisten ruokien kanssa tai paikallisten Cape Malay -ruokien vierellä.

Cape Malay -keittiössä yhdistyvät useat eri ruokakulttuurit – se on sekoitus hollantilaisia, englantilaisia, malesialaisia ja intialaisia makuja ja mausteita. Katso Cape Malay -simpukoiden tai lohen ohje.

Andrean suosikkimakupari:

Nederburg The Winemasters Sauvignon Blanc + sushi

Riesling maistuu lohen kera.

Riesling maistuu lohen kera.

Shiraz

Marjaisan mausteinen ja usein täyteläinen Shiraz-rypäleestä valmistettu punaviini on tummien tai mausteisten, erityisesti grillattujen, liharuokien kaveri.

Täyteläinen, notkea ja tumman marjaisa Nederburg The Winemasters Shiraz saa Andrealta makuparikseen eteläafrikkalaisen Braai-grillauksen herkut kuten mausteisen makkaran, possun ribsit tai kokonaisena grillatun kanan. Avogrillissä puuhiilloksen päällä grillatut erilaiset lihat saavat kypsymisen aikana aromikseen pientä savuisuutta. Usein ruoat myös marinoidaan erilaisilla maustekastikkeilla.

Andrean suosikkimakupari:

Nederburg The Winemasters Shiraz + mausteiset possun tai härän ribsit

Edelrood = sekoitus Cabernet Sauvignon ja Merlot -rypäleitä

Punaiset Cabernet Sauvignon ja Merlot -rypälelajikkeet ovat klassisia Ranskan Bordeauxin lajikkeita, jotka ovat sopeutuneet hyvin viinitarhoille myös muualla maailmassa.

Täyteläinen ja ryhdikkäästi hieman tanniininen ja mausteinen Nederburg The Winemasters Edelrood on Andrean luottopunaviini kaikille erilaisille liharuoille.

Andrean suosikkimakupari:

Nederburg The Winemasters Edelrood + lihapata (katso täyteläisen riistapadan ohje)

 

Ruoka kuin ruoka kruunataan tietysti herkullisella jälkiruoalla. Hunajaisen makea eteläafrikkalainen vaalea jälkiruokaviini Nederburg The Winemasters Noble Late Harvest sopii jälkiruokajuomaksi kaikille hedelmäisille ja makeille leivonnaisille. Se sopii myös sinihomejuuston kanssa mainiosti.

Nederburgin logo ja viinitarha
Tiesitkö tämän?

- Edel rood tarkoittaa afrikaansin kielellä jaloa punaviiniä (englanniksi noble red) - Shiraz-rypäle on alunperin lähtöisin Ranskasta, jossa se tunnetaan Syrah-nimellä. - Nederburg on Etelä-Afrikan palkituimpia viinitaloja, mm. Vuoden eteläafrikkalainen viinintuottaja viinimaailman arvostetuimpiin kuuluvassa IWSC -kilpailussa.

Pitkään haudutettua karitsanviulua ja bataattirisottoa

Karitsa on maustettu inkiväärillä, kanelilla ja juustokuminalla. Nauti Nederburg The Winemasters Shiraz -viinin kanssa.

Nederburg

Etelä-Afrikan palkituimman viinitalon Nederburgin tunnusmerkkejä ovat perinteet ja laatu yhdistettyinä intohimoon, tarkkuuteen ja kärsivällisyyteen. Nederburg valmistaa eloisia ja hedelmäisiä, rakenteeltaan klassisia viinejä, jotka ovat saaneet useita tunnustuksia ympäri maailman.