Grillissä kypsyneelle ja aavistuksen savuiselle lihalle kannattaa valita punaviini maasta, jossa grillaus on mestaruuslaji.
Silppua valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
Laita liha ja marinadi muovipussiin ja marinoi lihaa ainakin muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli, jääkaapissa.
Ota liha huoneenlämpöön vähintään tunti ennen grillausta.
Grillaa liha kokonaisena haluamaasi kypsyysasteeseen ja leikkaa viipaleiksi.
Tarjoa bearnaise-kastikkeen, ranskalaisten perunoiden ja salaatin kera.
Grillailukauden väistyttyä paistin voi valmistaa myös uunissa: Lämmitä uuni 125 asteiseksi. Työnnä paistomittari lihapalan paksuimpaan kohtaan. Uunipannulle voi lisätä tilkan nestettä. Sisälämpötilan saavuttaessa 60-65 astetta on paisti sisältä vielä hieman rosé, täysin kypsän lopputuloksen saat jatkamalla kypsentämistä n. 70 asteiseksi. Anna lihan levähtää folioon käärittynä ennen leikkaamista.
Tutustu viinin tanniineihin ja katso vähätanniininen sekä runsastanniininen viinivinkki!
Lue lisääGrillaaminen on kesäkauden ehdoton ykkösharrastus. Lue millaisia viinejä kannattaa valita grilliruoille ja miksi!
Lue lisääPiristä pizzaa myski- eli butternut-kurpitsalla ja avokadolla ja valuta oliiviöljyssä. Nautitaan Two Oceans -viinin kanssa.
Katso reseptiKeittiömestari Tommi Tuominen suunnitteli grillimenun tuhdille argentiinalaiselle Los Intocables -punaviinille. Tutustu ohjeeseen!
Katso resepti