Grillipihvi Nederburgin tapaan

Täydelliset yhdessä: Grillipihvi ja Nederburg-punaviini.
Grillipihvi Nederburgin tapaan + viinisuositus
Grilliruoka Grilliruoka Grilliruoka
Nauta Nauta Nauta
4 HLÖ
+ 60 MIN
AINEKSET
1 kg mureaa sisäpaistia tai muuta pihvilihaa
MARINADI
4 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
2 ½ dl punaviiniä
kourallinen tuoretta rosmariinia
suolaa, mustapippuria
1 Tee marinadi: Silppua valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Marinoi lihaa ainakin muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli, jääkaapissa.
2 Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Grillaa liha kokonaisena haluamaasi kypsyysasteeseen ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa bearnaise-kastikkeen, ranskalaisten perunoiden ja salaatin kera.

Grillailukauden väistyttyä paistin voi valmistaa myös uunissa: Lämmitä uuni 125 asteiseksi. Työnnä paistomittari lihapalan paksuimpaan kohtaan. Uunipannulle voi lisätä tilkan nestettä. Sisälämpötilan saavuttaessa 60-65 astetta on paisti sisältä vielä hieman rosé, täysin kypsän lopputuloksen saat jatkamalla kypsentämistä n. 70 asteiseksi. Anna lihan levähtää folioon käärittynä ennen leikkaamista.

1 Tee marinadi: Silppua valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Marinoi lihaa ainakin muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli, jääkaapissa.
2 Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Grillaa liha kokonaisena haluamaasi kypsyysasteeseen ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa bearnaise-kastikkeen, ranskalaisten perunoiden ja salaatin kera.

Grillailukauden väistyttyä paistin voi valmistaa myös uunissa: Lämmitä uuni 125 asteiseksi. Työnnä paistomittari lihapalan paksuimpaan kohtaan. Uunipannulle voi lisätä tilkan nestettä. Sisälämpötilan saavuttaessa 60-65 astetta on paisti sisältä vielä hieman rosé, täysin kypsän lopputuloksen saat jatkamalla kypsentämistä n. 70 asteiseksi. Anna lihan levähtää folioon käärittynä ennen leikkaamista.

AINEKSET
1 kg mureaa sisäpaistia tai muuta pihvilihaa
MARINADI
4 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
2 ½ dl punaviiniä
kourallinen tuoretta rosmariinia
suolaa, mustapippuria
Lisää muistilistaan