Pirteähappoiset Riesling-valkoviinit ovat suosittuja ruoka- ja seurusteluviinejä. Puolikuivat Rieslingit toimivat erityisesti sushin ja mausteisemman ruoan kanssa. Katso Riesling-tärpit!
1 Tee marinadi: Silppua valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Marinoi lihaa ainakin muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli, jääkaapissa.
2 Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Grillaa liha kokonaisena haluamaasi kypsyysasteeseen ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa bearnaise-kastikkeen, ranskalaisten perunoiden ja salaatin kera.
Grillailukauden väistyttyä paistin voi valmistaa myös uunissa: Lämmitä uuni 125 asteiseksi. Työnnä paistomittari lihapalan paksuimpaan kohtaan. Uunipannulle voi lisätä tilkan nestettä. Sisälämpötilan saavuttaessa 60-65 astetta on paisti sisältä vielä hieman rosé, täysin kypsän lopputuloksen saat jatkamalla kypsentämistä n. 70 asteiseksi. Anna lihan levähtää folioon käärittynä ennen leikkaamista.
1 Tee marinadi: Silppua valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Marinoi lihaa ainakin muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli, jääkaapissa.
2 Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Grillaa liha kokonaisena haluamaasi kypsyysasteeseen ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa bearnaise-kastikkeen, ranskalaisten perunoiden ja salaatin kera.
Grillailukauden väistyttyä paistin voi valmistaa myös uunissa: Lämmitä uuni 125 asteiseksi. Työnnä paistomittari lihapalan paksuimpaan kohtaan. Uunipannulle voi lisätä tilkan nestettä. Sisälämpötilan saavuttaessa 60-65 astetta on paisti sisältä vielä hieman rosé, täysin kypsän lopputuloksen saat jatkamalla kypsentämistä n. 70 asteiseksi. Anna lihan levähtää folioon käärittynä ennen leikkaamista.