Tommi Tuomisen grillimenu Los Intocables

Keittiömestari Tommi Tuominen suunnitteli grillimenun tuhdille argentiinalaiselle Los Intocables Black Malbec -punaviinille. Tutustu ohjeeseen!

grilliruokaa
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Lihat:

AINEKSET

  • 600 g naudan pihvilihaa (entrecote tai marmorifilee)

  • Hyvälaatuista suolaa esim Maldon & mustapippuria

  • Raakamakkaroita

VALMISTUSOHJEET

    1. Osta hyvälaatuista huolella raakakypsytettyä pihvilihaa. (voit myös raakakypsyttää lihaa itse vakuumiin pakattuna jääkaapin kylmimmässä osassa niin kauan kun pakkauksen päiväykset antavat myöden).

    2. Leikkaa liha pihveiksi ja grillaa ensin kuumalla lämmöllä 2 minuuttia per puoli ja kypsennä sitten loppuun grillin matalalämpöisemmässä osassa 2-4 minuuttia. Mausta hyvälaatuisella suolalla ja mustapippurilla.

    3. Grillaa raakamakkaroita koosta riippuen noin 5 minuuttia molemmilta puolilta kunnes ovat kypsiä.

Grillattu vihannessalaatti:

AINEKSET

  • Broccolinia

  • Vihreää parsaa

  • Punaista suippopaprikaa

  • Kevätsipulia

  • Hyvälaatuista suolaa esim. Maldon

  • Sitruunan mehua

  • Oliiviöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Grillaa kovassa lämmössä paprikat pinnalta mustiksi, jäähdytä ja rapsuta hiiltynyt kuori pois. Grillaa muut vihannekset miedommassa lämmössä mukavan paahteisiksi.

    2. Paloittele vihannekset lämpimänä kulhoon ja mausta suolalla, sitruunan mehulla ja hyvälaatuisella oliiviöljyllä.

Grillatut avocadot:

AINEKSET

  • 2 kpl avocadoja

  • Mausteista silmusalaattia

  • Suolaa

  • Sitruunan mehua

  • Neitsytoliiviöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa avocadot puoliksi, poista kivi ja mausta.

    2. Grillaa miedolla lämmöllä kunnes avocadon puolikkaat ovat mukavan paahteisia eli noin 3-5 minuuttia. Täytä kiven kolo silmusalaatilla ja mausta reilulla oliiviöljyllä, sitruunan mehulla ja suolalla.

Jugurtti-sitruunakastike:

AINEKSET

  • 2 dl turkkilaista jugurttia

  • 1 dl majoneesia

  • Sitruuna

  • Suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee sitruuna-jogurttikastike: Sekoita majoneesi ja jugurtti.

    2. Lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori ja mausta suolalla maun mukaan.

Soijamajoneesi:

AINEKSET

  • 2 dl majoneesia

  • 5 rkl soijaa

  • 2 rkl sokeria

  • 1 valkosipulin kynsi

  • Suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee soijamajoneesi: Hienonna valkosipulin kynsi mahdollisimman pieneksi.

    2. Sekoita soija, sokeri ja valkosipulin kynsi.

    3. Sekoita majoneesi ja valkosipulisoija, mausta tarvittaessa suolalla.

Tommi Tuominen

Ohje: Tommi Tuominen

Tommi Tuominen on helsinkiläinen keittömestari ja ravintoloitsija, joka omistaa Michelin-tähdellä palkitun ravintola Demon, ja on omistajana myös Groteskissa ja Finnjävelissä. Tommi tunnetaan monista tv-ohjelmista kuten Kokkisota, Food Club ja Finnjävel – ravintola helvetistä.