Keittiömestari Tommi Tuominen suunnitteli grillimenun tuhdille argentiinalaiselle Los Intocables -punaviinille. Tutustu ohjeeseen!
Osta hyvälaatuista huolella raakakypsytettyä pihvilihaa. (voit myös raakakypsyttää lihaa itse vakuumiin pakattuna jääkaapin kylmimmässä osassa niin kauan kun pakkauksen päiväykset antavat myöden).
Leikkaa liha pihveiksi ja grillaa ensin kuumalla lämmöllä 2 minuuttia per puoli ja kypsennä sitten loppuun grillin matalalämpöisemmässä osassa 2-4 minuuttia. Mausta hyvälaatuisella suolalla ja mustapippurilla.
Grillaa raakamakkaroita koosta riippuen noin 5 minuuttia molemmilta puolilta kunnes ovat kypsiä.
Grillaa kovassa lämmössä paprikat pinnalta mustiksi, jäähdytä ja rapsuta hiiltynyt kuori pois. Grillaa muut vihannekset miedommassa lämmössä mukavan paahteisiksi.
Paloittele vihannekset lämpimänä kulhoon ja mausta suolalla, sitruunan mehulla ja hyvälaatuisella oliiviöljyllä.
Leikkaa avocadot puoliksi, poista kivi ja mausta.
Grillaa miedolla lämmöllä kunnes avocadon puolikkaat ovat mukavan paahteisia eli noin 3-5 minuuttia. Täytä kiven kolo silmusalaatilla ja mausta reilulla oliiviöljyllä, sitruunan mehulla ja suolalla.
Tee sitruuna-jogurttikastike: Sekoita majoneesi ja jugurtti.
Lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori ja mausta suolalla maun mukaan.
Tee soijamajoneesi: Hienonna valkosipulin kynsi mahdollisimman pieneksi.
Sekoita soija, sokeri ja valkosipulin kynsi.
Sekoita majoneesi ja valkosipulisoija, mausta tarvittaessa suolalla.
Tommi Tuominen on helsinkiläinen keittömestari ja ravintoloitsija, joka omistaa Michelin-tähdellä palkitun ravintola Demon, ja on omistajana myös Groteskissa ja Finnjävelissä. Tommi tunnetaan monista tv-ohjelmista kuten Kokkisota, Food Club ja Finnjävel – ravintola helvetistä.
Ravintoloitsija ja keittiömestari Tommi Tuominen grillaa aina huolella, sillä kiire pilaa parhaankin raaka-aineen. Tutustu Tommin grillausvinkkeihin ja lue mikä on yleisin virhe grillatessa.
Lue lisääMalbec on rypälelajike, joka tunnetaan tumman sävytteistä makumaailmasta sekä poikkeuksellisen mehevästä suutuntumasta. Tutustu argentiinalaisiin Malbec-viineihin viiniasiantuntija Ilkka Sirénin matkassa.
Lue lisääHuippukokki Tommi Tuominen loihti maukkaan grilliruokamenun erittäin täyteläiselle Los Intocables -punaviinille Argentiinasta. Tutustu viiniin + ohjeeseen.
Lue lisääVuoden verran amerikkalaisissa bourbon-tammitynnyreissä kypsynyt argentiinalainen Los Intocables Black Malbec on nyt saatavilla Alkoista myös kolmen litran hanapakkauksessa. Tutustu viiniin ja ruokasuosituksiin.
Lue lisää