Kylmäsavulohi-parsapiirakka

Tämä pohjaton piirakka on monipuolinen tarjottava, jota Laroche Chardonnay L -valkoviinin napakka hedelmäisyys tukee.

Kylmäsavulohi-parsapiirakka
Kylmäsavulohi-parsapiirakka
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

Vinkki! Kysessä on niin sanottu pohjaton piirakka, joka sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Voit tarjoilla piirakan lämpimänä tai kylmänä. Se sopii mainiosto myös kevään juhliin ja noutopöydän tarjoiluksi.

AINEKSET

  • 1 nippu parsaa

  • 8 kananmunaa

  • 1 tl sormisuolaa (esim. Maldon)

  • 1⁄4 tl cayennepippuria

  • pari rouhausta mustapippuria

  • 125 g maukasta juustoraastetta (esim. Gruyère)

  • 125 g kylmäsavulohta

  • 2 kevätsipulia suikaloituna

  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna

VALMISTUSOHJEET

    1. Napsauta parsoista kova kanta pois ja leikkaa parsat noin 2 sentin pituisiksi vinoviipaleiksi. Vuoraa irtopohjavuoka (max 20 cm halkaisijaltaan) leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat huolellisesti.

    2. Sekoita kananmunien rakenne rikki kulhossa ja mausta seos. Lisää seoksen joukkoon juustoraaste. Kaada muna-juustoseos pilkottujen kasvisten joukkoon ja sekoita kevyesti. Lisää kylmäsavulohiviipaleet nostellen seokseen.

    3. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta ja paista piirakkaa 180 asteisessa uunissa 20 minuutin ajan ensin folion alla. Poista folio ja paista vielä 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen paloiksi leikkaamista.

Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja

Resepti ja kuva: Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja

Mari Moilanen on ruoka- ja viinialan monitoimija, reseptinikkari ja ruokakirjailija. Marin kuvamaailmaan ja reseptiikkaan voi tutustua muun muassa Jotain maukasta -blogissa ja joka viikko Ruokatorstai-sivulla Iltalehdessä.  

Tutustu Jotain maukasta -blogiin>