Huuhdo pinaatti ja mangoldi. Poista mangoldista paksuimmat lehtiruodit. Levitä tarjoiluvadille ensin pinaatti. Leikkaa mangoldi reiluiksi paloiksi ja asettele sitten pinaatin päälle.
Siivuta kurkusta ohuita pitkiä siivuja pystysuunnassa. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Levitä molemmat pinaattipedin päälle.
Valmista krutongit: Leikkaa leipä reiluiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa lohkoiksi tai paina veitsen avulla valkosipulin rakenne rikki. Kuumenna öljy pannussa ja lisää leipäkuutiot sekä valkosipuli. Paista leipäkuutioita joka puolelta, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean ja paahteisen sävyn. Nosta rapeat leipäkuutiot salaatin päälle (älä lisää valkosipuleita salaattiin).