Vihreä panzanella-salaatti

Tämä panzanella eli leipäsalaatti pitää sisällään pinaattia, mangoldia ja kesäkurpitsaa. Vihreiden vihannesten aromit ja sitruunainen yrttivinaigrette toimivat täydellisesti Nederburg Sauvignon Blanc -valkoviinin raikkaan hapokkuuden kanssa.

Vihreä panzanella-salaatti
Vihreä panzanella-salaatti

Löydät ruokaohjeen täsmäviinin Nederburg Sauvignon Blancin valikoiduista Alkon myymälöistä, tarkista saatavuus Alkon sivuilta tai tilaa näppärästi ilman toimituskuluja oman lähi-Alkoosi.

Salaatti

AINEKSET

  • 60 g pinaattia

  • pieni nippu mangoldia

  • puolikas kurkku

  • puolikas kesäkurpitsa

  • 2–3 siivua vaaleaa (hapanjuuri)leipää

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 valkosipulinkynttä

VALMISTUSOHJEET

    1. Huuhdo pinaatti ja mangoldi. Poista mangoldista paksuimmat lehtiruodit. Levitä tarjoiluvadille ensin pinaatti. Leikkaa mangoldi reiluiksi paloiksi ja asettele sitten pinaatin päälle.

    2. Siivuta kurkusta ohuita pitkiä siivuja pystysuunnassa. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Levitä molemmat pinaattipedin päälle.

    3. Valmista krutongit: Leikkaa leipä reiluiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa lohkoiksi tai paina veitsen avulla valkosipulin rakenne rikki. Kuumenna öljy pannussa ja lisää leipäkuutiot sekä valkosipuli. Paista leipäkuutioita joka puolelta, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean ja paahteisen sävyn. Nosta rapeat leipäkuutiot salaatin päälle (älä lisää valkosipuleita salaattiin).

Yrttivinaigrette:

AINEKSET

  • 1 ½ dl oliiviöljyä

  • ½ ruukkua basilikaa

  • ½ ruukkua lehtipersiljaa

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 tl sitruunankuorta

  • ripaus suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista yrttivinaigrette: Soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä kaikki kastikkeen ainekset. Lusikoi kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Viola Virtamo

Resepti ja kuva: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean kirjan viimeisimpänä Nordic Winter Cookbook. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Tutustu Violan töihin