Tutustu Viola Virtamon ruokakirjauutuuteen talven juhlista

Nordic Winter Cookbook – Talven makuja juhlaan ja arkeen -kirja tarjoilee laajan kattauksen pohjoismaisen juhlapöydän antimia. Mukana ovat suolaisten ja makeiden ohjeiden parhaimmisto, sekä luonnonläheiset DIY-koristeet ja vinkit parhaista ruokalahjoista.
Nordic Winter Cookbook – Talven makuja juhlaan ja arkeen

Mistä uusin ruokakirjasi kertoo Viola ja mistä sait siihen inspiraation?

Olen aina ollut jouluihminen ja se on ollut lapsuudesta asti vuoden tärkein juhla minulle. Siksi olen haaveillut myös joulu- ja talviaiheisen reseptikirjan kirjoittamisesta monen vuoden ajan.

Reseptit, kuvat ja diy-ohjeet ovat saaneet inspiraationsa Suomen talvisesta luonnosta, taianomaisista jouluhetkistä ja isoäitini klassikkoresepteistä sekä moderneista jouluruokasuosikeistani. Vaikka kirjassa on paljon jouluisia hetkiä ja reseptejä, toimivat ne läpi talven ja jopa ympäri vuoden. 

Mitä Pohjolan talvisesonki sinulle tarkoittaa ruoan ja juoman osalta?

Rakastan talvisesongissa tuhtien lohturuokien ja raikkaiden makujen yhdistämistä. Isossa osassa reseptiikkaani toimivat juurekset, kuten peruna, kelta- ja punajuuri sekä maa-artisokka. Myös erilaiset kalaherkut ovat tärkeässä roolissa talven arki- sekä juhlakattauksissa. Katso siika-omenatartarin ohje kirjan resepteistä.

Ihanan tuore siika-omenatartar

Raikas kirpeä omena, suolaiset kaprikset ja samettinen ranskankerma täydentävät graavisiian hienostunutta makua.

Talvella kylmiin iltoihin naposteltavien kylkeen sopii ihanasti kuppi kuumaa glögiä. Illallisille taas valikoin menulle sopiva viinin. Talvisten vihannesten ja sitruunaisten kala-annosten kanssa hapokas ja kuiva valkoviini on täydellinen valinta!

Kenelle kirjasi on tarkoitettu ja miksi se olisi hyvä lahja – joko itselle tai ystävälle?

Kirja sopii jokaiselle joulufiilistelijälle sekä niille, jotka haluavat kokeilla uusia versioita talven klassikoista tai uudistaa joulupöytänsä moderneilla herkkuresepteillä.

Reseptien lisäksi kirjasta löytyy myös koristelu- sekä lahjavinkkejä. Kirja toimii hyvin lahjana, sillä siitä voi löytää inspiraatiota keittiöön läpi vuoden, on sitten aloitteleva kotikokki tai harjaantunut oman elämänsä masterchef!

Mikä resepti kirjassa on erityisesti lähellä omaa sydäntäsi ja miksi?

Kirjasta löytyy monia minulle tärkeitä reseptejä, kuten isoäitini kardemummakakku ja mausteinen piparitaikina, joita olen molempia leiponut ja maistellut lapsesta asti. Omista moderneista resepteistäni lähellä sydäntäni ovat erityisesti monet kalareseptit, kuten siika-omenatartar ja punajuuri-ginigraavattu lohi. Erilaiset kalaherkut ovat tärkeässä osassa perheeni joulupöytää!

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan, uusimpana Nordic Winter Cookbook – Talven makuja juhlaan ja arkeen (Cozy Publishing). Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Osta kirja (Cozy Publishing)

Pikainen glögigranita

Glögigranita ei ole varsinainen jälkiruoka, vaan ennemminkin ihanan raikas makupaletin puhdistaja. Erityisesti raskas juhla-ateria kaipaa pientä kevennystä ja tämä talvinen hileherkku on juuri oikea valinta!

Täyteläinen riisipuuro ja pipari-glögikastike

Riisipuuro kuuluu monen suomalaisen perheen jouluaamuun. Tämä pehmeä puuro nautitaan ihanan pipari-glögikastikkeen kera! Tutustu Viola Virtamon uusimman Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.

Ihanan tuore siika-omenatartar

Raikas kirpeä omena, suolaiset kaprikset ja samettinen ranskankerma täydentävät graavisiian hienostunutta makua. Tutustu Viola Virtamon uusimman Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.