Ihanan tuore siika-omenatartar

Raikas kirpeä omena, suolaiset kaprikset ja samettinen ranskankerma täydentävät graavisiian hienostunutta makua. Tutustu Viola Virtamon uusimman Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.
Ihanan tuore siika-omenatartar
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
4 HLÖ
0-15 MIN
Ainekset:
400 g graavisiikaa (osta valmiina tai graavaa itse)
1 vihreä Granny Smith -omena
2 rkl kapriksia
pieni nippu tilliä
1–2 kevätsipulia hienonnettuna
n. 1 dl ranskankermaa
mustapippuria suolaa
Tilliöljy:
1 pieni nippu tilliä
1½ dl rypsiöljyä
Tartar:
1 Siivuta graavisiika. Puolita siivut suupalan kokoisiksi paloiksi.
2 Kuutioi omena pieniksi kuutioiksi. Silppua kapriksia hieman. Silppua myös suurin osa tillistä (jätä muutama oksa koristeluun).
3 Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
4 Viimeistele ennen tarjoilua muutamalla oksalla tilliä sekä halutessasi tilliöljyllä.
Tilliöljy:
1 Kiehauta kattilallinen vettä ja keitä tillinippua noin minuutin ajan. Upota tilli jääkylmään veteen jäähtymään ja nosta sitten talouspaperin päälle ja painele kuivaksi.
2 Lisää tilli sekä öljy tehosekoittimeen ja soseuta, kunnes öljy alkaa muuttua vihreäksi. Kun öljy lämpenee koneen käydessä, tillin lehtivihreä sekoittuu siihen tasaisemmin.
Viola Virtamo
Resepti ja kuva: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan, uusimpana Nordic Winter Cookbook – Talven makuja juhlaan ja arkeen. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Tutustu Nordic Winter Cookbook -kirjaan
Tartar:
1 Siivuta graavisiika. Puolita siivut suupalan kokoisiksi paloiksi.
2 Kuutioi omena pieniksi kuutioiksi. Silppua kapriksia hieman. Silppua myös suurin osa tillistä (jätä muutama oksa koristeluun).
3 Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
4 Viimeistele ennen tarjoilua muutamalla oksalla tilliä sekä halutessasi tilliöljyllä.
Tilliöljy:
1 Kiehauta kattilallinen vettä ja keitä tillinippua noin minuutin ajan. Upota tilli jääkylmään veteen jäähtymään ja nosta sitten talouspaperin päälle ja painele kuivaksi.
2 Lisää tilli sekä öljy tehosekoittimeen ja soseuta, kunnes öljy alkaa muuttua vihreäksi. Kun öljy lämpenee koneen käydessä, tillin lehtivihreä sekoittuu siihen tasaisemmin.
Viola Virtamo
Resepti ja kuva: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan, uusimpana Nordic Winter Cookbook – Talven makuja juhlaan ja arkeen. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Tutustu Nordic Winter Cookbook -kirjaan
Ainekset:
400 g graavisiikaa (osta valmiina tai graavaa itse)
1 vihreä Granny Smith -omena
2 rkl kapriksia
pieni nippu tilliä
1–2 kevätsipulia hienonnettuna
n. 1 dl ranskankermaa
mustapippuria suolaa
Tilliöljy:
1 pieni nippu tilliä
1½ dl rypsiöljyä