Ranska
, Bourgogne
Pirteä & Hedelmäinen
27,99 €
| Makeus: | Kuiva (brut) |
| Sokeripitoisuus: | 4 g/l |
| Alkoholipitoisuus: | 12 % |
| Rypäleet: | Chardonnay |
| Alkon tuotenumero: | 007973 |
| Tuotemerkki: | Laroche |
| Tilavuus: | 0,75 l |
| Suljenta: | Metallinen kierrekorkki |
| Tuotenumero: | 1019982 |
| Tuoteryhmä: | Valkoviinit |
"'Leveä ja suuntäyttävä maku on voimakkuudeltaan keskitäyteläinen, seuraten aromeiltaan neutraalin tuoksu piirteitä. Hedelmähapot nostavat veden kielelle ja tuovat viiniin pirteyttä. Runsaammat kala- ja äyriäisruoat paistettuna tai grillattuna.'"
"'Sitrusmainen hapokkuus tekee kokonaisuudesta terhakkaan ja nostaa veden kielelle. Jälkivaikutelma on raikas ja puhdaspiirteinen. Laadukas ja hyvin tehty.'"
"Laroche valittiin Ranskan vuoden viinintuottajaksi 2014"
Chablis’n kylä ympäristöineen idyllisessä Keski-Ranskassa on chardonnay-valkoviinien luvattu maa. Larochen perinteikäs viinitalo on ollut seudun viinintuotannon merkittävimpiä vaikuttajia jo vuodesta 1850 lähtien.
TutustuRaikas kirpeä omena, suolaiset kaprikset ja samettinen ranskankerma täydentävät graavisiian hienostunutta makua. Tutustu Viola Virtamon Nordic Winter Cookbook -ruokakirjan herkulliseen ohjeeseen.
Katso reseptiKeittiömestari Ina Niinikedon rapumenussa nautitaan rapujen lisäksi kokonaisina keitettyjä latva-artisokkia, joita dipataan itsetehtyihin kastikkeisiin ja nautitaan juustopiirakan sekä ranskalaisen Laroche-valkoviinin kanssa.
Katso reseptiMätimoussella sipaistu leipä sopii moneen tilanteeseen. Laita pehmeän samettista mätimoussea pienten cocktailpalojen päälle tai tarjoa höyryävän kuumien perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päällä.
Katso reseptiKeittiömestari Pekka Terävän kotimaisista raaka-aineista ammentava annos ihastuttaa erilaisilla purutuntumilla.
Katso resepti"Olen tehnyt hollandaisekastikkeen joskus 'oikealla' tavalla ja kokeiltuani tätä reseptiä en enää koskaan aio käyttää aikaani sen oikean version tekemiseen" Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan helppo hollandaisekastikkeen ohje.
Katso reseptiRuokakirjailija ja radio- ja tv-juontaja Anni Hautala hurmasi Masterchef-ohjelman tuomarit herkullisella risottobravuurillaan. Katso Annin Ruokakirjan risotto-ohje + viinisuositus.
Katso resepti"Raikkaan mineraaliset, ranskalaiset Larochet ovat suosikkiviinejäni kalaruokien kanssa." Tutustu keittömestari Pekka Terävän reseptiin.
Katso reseptiYhdistä runsas Laroche-valkoviini ylikypsän härän seuraan.
Katso reseptiKokeile Olon ja Emon keittiömestari Pekka Terävän tapaa valmistaa muodikasta mustajuurta!
Katso resepti