Lämmitä hummeriliemi omassa kattilassaan, jonka pidät koko ajan miedosti lämpimänä.
Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja lisää hienonnettu salottisipuli, valkosipuli ja murskattu chili. Kuullota sipuleita ja chiliä kolmisen minuuttia miedolla lämmöllä. Nosta lämpöä ja lisää riisi.
Riisin pitää olla liikkeessä koko ajan, eli tässä tiukkaa kääntelyhommaa! Parin minuutin kuluttua riisi alkaa olla reunoilta läpikuultavaa. Lisää viini silloin ja hämmennä koko ajan. Viini kuplii itsestään alkoholit taivaan tuuliin.
Lisää ensimmäinen kauhallinen hummerilientä tässä vaiheessa ja pieni ripaus suolaa. Lisää suolaripaus aina liemen perään. Laske lämpö sellaiseksi, että neste poreilee, mutta ei kiehu kovaa.
Anna liemen imeytyä riisiin aina kunnolla ennen kuin lisäät seuraavan kauhallisen. 15 minuutin kuluttua alkaa olla valmista. Riisin pitää olla pehmeää, mutta pieni suutuntuma täytyy jäädä.
Varmista että lientä on riittävästi, jotta risotto jää löysäksi.
Nosta pannu pois liedeltä ja lisää voita, parmesaania ja mascarponea. Tämä parmesaanin ja kalaliemen sekoittaminen on kuulema kaikkia taiteen sääntöjä vastaan, mutta ei se mitään! Ollaan ruokarebellejä!