Lohi-mäti-leivät

Tämä leipä vie kielen mennessään, suolaisen kirpeän makeaa ja todella koukuttavaa! Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan resepti Annin ruokakirjasta.

Lohi-mäti-leivät + viinisuositus
Lohi-mäti-leivät + viinisuositus

AINEKSET

  • 150 g kylmäsavulohta

  • 150 g graavilohta

  • 50 g mätiä (jos sattuu helposti olemaan saatavilla)

  • 1/2 punasipuli

  • 1 rkl dijonsinappia

  • 2 rkl sitruunanmehua

  • ripaus suolaa sekä pippuria

  • Nippu tilliä

  • saaristolaisleipää

VALMISTUSOHJEET

    1. Silppua sipuli pieneksi. Leikkaa lohet saksilla kätevästi ihan pieniksi suikaleiksi.

    2. Sekoita smetana, sipuli, sitruunanmehu, sinappi, suola, pippuri ja silputtu tilli keskenään kastikkeeksi ja lisää kulhoon kalat (ja mäti) ja sekoita.

    3. Leikkaa leivästä runsaita viipaleita ja laita kalamössöä päälle. Koristele tillillä. Syö pian!

Resepti: Anni Hautala

Resepti: Anni Hautala

Annin Ruokakirjan monipuolinen reseptikokoelma sisältää niin perinteisiä kotiruokia, nopeita ja terveellisiä arkiruokia, Annin perheen kestosuosikkiannoksia kuin suussasulavia jälkiruokia ja kakkujakin. Mukana on myös viinisuosituksia ja ihania cocktaileja.Tutustu kirjaan>