Ylikypsä häränrinta à la Pekka Terävä

Yhdistä runsas Laroche-valkoviini ylikypsän härän seuraan.

logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 4 kpl keltasipulia

  • 1 puntti timjamia

  • 1 dl rypsiöljyä

  • Suolaa, laakerinlehti, timjamia ja kylmäpuristettua rypsiöljyä

  • 600 g häränrintaa

  • 4 kpl keltasipulia

  • 1 ruukku timjamia

  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

  • Suolaa, pippuria

  • Laakerinlehti

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita lihapala kattilaan, kaada päälle kylmää vettä siten että lihapala peittyy. Sopiva määrä suolaa keitinveteen on n. 2 tl / litra vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna lihan kypsentyä keskilämmöllä, hieman lihasta riippuen tähän menee noin 2-3 tuntia. Revi jäähtynyt häränrinta suikaleiksi, mausta suolalla ja kylmäpuristetulla rypsiöljyllä.

    2. Säästä muutama timjamin oksa sipulilientä varten. Ryöppää oksat nopeasti kiehuvassa vedessä, valuta ja pistä astiaan jäiden kanssa. Purista ylimääräinen vesi pois ja aja tehosekoittimessa sileäksi rypsiöljyn kanssa. Siivilöi ja lisää suola.

    3. Kuori ja halkaise sipulit. Paahda sipuleita hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi, sekä mausteeksi suolaa, laakerinlehti ja timjami. Noin 15 minuutin keittämisen jälkeen nosta 2 sipulia sivuun. Anna loppujen kiehua kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet alkuperäisestä nestemäärästä. Siivilöi liemi ja tarkista maku.

    4. Aja 2 sivuun nostamaasi sipulia pyreeksi tehosekoittimessa. Mausta suolalla, lisää halutessasi tilkka kermaa tai voinokare sekä valkopippuria.

    5. Aloita annoksen kokoaminen liemen puolikkaista sipuleista. Lisää seuraavaksi sipulipyree sekä häränrinta. Annostele päälle haluamasi määrä sipulilientä ja luo loppusilaus muutamalla tipalla timjamiöljyä. Käytä lopputuloksessa omaa mielikuvistustasi!

Vinkki!

Häränrinnan voit keittää jo edellisenä päivänä.