Marmorinen häränfilee à la Pekka Terävä

Neulapavut ja lehtikaali tuovat rapsakkuutta marmorifileeseen. Yhdistä annos tuhdimpaan valkoviiniin ja nauti palkitun Laroche Les Vaudevey -viinin kanssa.

logo

2 HLÖ

logo

0 h 45 min

AINEKSET

  • 100 g marmoroitunutta naudan fileetä

  • 1 rasia neulapapuja

  • Sokeria

  • 1 rasia lehtikaalia

  • 100 g creme fraichea

  • Suolaa, mustapippuria

  • Piparjuurta

  • Kylmäpuristettua rypsiöljyä

  • Tuoreita yrttejä

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa marmorifileestä aivan ohuita siivuja. Parhaiten tämä onnistuu leikkelekoneella, joten hyvä vaihtoehto on pyytää kaupan palvelutiskiä siivuttamaan filee.

    2. Ryöppää neulapavut lyhyesti kiehuvassa vedessä. Lisää hyppysellinen suolaa ja sokeria.

    3. Raasta piparjuurta (n. 1 cm tai maun mukaan) ja sekoita creme fraichen kanssa, mausta suolalla ja mustapippurilla.

    4. Pese ja kuivaa lehtikaali. Leikkaa ruohosipulia pieniksi palasiksi.

    5. Kokoa lautaselle lehtikaalia, häränfileetä ja neulapapuja. Ripottele päälle ruohosipulia ja haluamiasi tuoreita yrttejä. Tarjoile piparjuurella maustetun creme fraichen kera.