Paistettu haukifilee Pekka Terävän tapaan

Herkulliset suppilovahverot ja parsa muodostavat mahtavat makuparit hauelle. Nauti Laroche-valkoviinin kanssa.

logo

2 HLÖ

logo

0 h 45 min

AINEKSET

  • 2 kpl hauen fileitä ruodottomaksi nypittyinä

  • 1 l suppilovahveroita

  • 1 puntti valkoista tai vihreää parsaa

  • rypsiöljyä tilliä tai maun mukaan

  • muita yrttejä

  • voita ja suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Putsaa suppilovahverot ja paista pannulla öljyn kera. Lisää lopuksi muutama ruokalusikallinen voita ja mausta suolalla.

    2. Paista haukifileet öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja lisää aivan loppuvaiheessa pannulle voita. Viimeistele tillillä tai haluamillasi yrteillä.

    3. Kuori parsat huolellisesti latvasta tyveen päin. Laita parsat kattilaan suolalla maustettuun veteen siten, että nuput jäävät vedenpinnan yläpuolelle kypsentymään höyryssä. Parsan tulee jäädä napakaksi ”al dente”, varren paksuudesta hieman riippuen keittoaika on n. 12-14 minuuttia valkoisen parsan kohdalla.

    4. Annostele lautasille filee, tarjoile parsan ja suppilovahveroiden kanssa. Viimeistele muutamalla tipalla hyvää rypsiöljyä.