Pekka Terävän retiisi-vuohenjuustosalaatti

Ihanat, kevään ensimmäiset retiisit ja vuohenjuusto muodostavat mahtavan makuparin.

logo

4 HLÖ

logo

0 h 15 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 1 nippu retiisejä tai suoraan maasta nostettuja varhaisretiisejä

  • 100 g vuohenjuustoa

  • Valkosipulia

  • Kermaa

  • Suolaa

  • Kylmäpuristettua rypsiöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Pese retiisit juoksevan veden alla ja poista varren ja retiisin kiinnekohdasta mahdollinen multa. Viipaloi isommat retiisit, varhaisretiisit voi jättää kokonaisiksikin.

    2. Laita vuohenjuusto tehosekoittimeen. Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna veitsen terällä. Laita valkosipuli ja tilkka kermaa tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Tarkista maku. Tarjoile kreemi retiiisien kanssa, pirskottele päälle hieman kylmäpuristettua rypsiöljyä.

Vinkki!

Koristele annos syötävillä kukilla, kuten kuvan orvokeilla. Kuvan annoksessa mukana myös hauskasti multaa muistuttavaa herkkusienistä tehtyä pulveria.