Ylikypsä häränrinta à la Pekka Terävä
Yhdistä runsas Laroche-valkoviini ylikypsän härän seuraan.
Katso resepti »Ihanat, kevään ensimmäiset retiisit ja vuohenjuusto muodostavat mahtavan makuparin.
1 nippu retiisejä tai suoraan maasta nostettuja varhaisretiisejä
100 g vuohenjuustoa
Valkosipulia
Kermaa
Suolaa
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
Pese retiisit juoksevan veden alla ja poista varren ja retiisin kiinnekohdasta mahdollinen multa. Viipaloi isommat retiisit, varhaisretiisit voi jättää kokonaisiksikin.
Laita vuohenjuusto tehosekoittimeen. Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna veitsen terällä. Laita valkosipuli ja tilkka kermaa tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Tarkista maku. Tarjoile kreemi retiiisien kanssa, pirskottele päälle hieman kylmäpuristettua rypsiöljyä.
Koristele annos syötävillä kukilla, kuten kuvan orvokeilla. Kuvan annoksessa mukana myös hauskasti multaa muistuttavaa herkkusienistä tehtyä pulveria.
Yhdistä runsas Laroche-valkoviini ylikypsän härän seuraan.
Katso resepti »"Raikkaan mineraaliset, ranskalaiset Larochet ovat suosikkiviinejäni kalaruokien kanssa." Tutustu keittömestari Pekka Terävän reseptiin.
Katso resepti »Neulapavut ja lehtikaali tuovat rapsakkuutta marmorifileeseen. Yhdistä annos tuhdimpaan valkoviiniin ja nauti palkitun Laroche Les Vaudevey -viinin kanssa.
Katso resepti »Kokeile Olon ja Emon keittiömestari Pekka Terävän tapaa valmistaa muodikasta mustajuurta!
Katso resepti »