Mustajuurta Pekka Terävän tyyliin

Kokeile Olon ja Emon keittiömestari Pekka Terävän tapaa valmistaa muodikasta mustajuurta!

logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 4 kpl mustajuurta

  • 100 g Västerbotten juustoa

  • 2 dl täysmaitoa

  • 1 dl kermaa

  • 50 g voita

  • 50 g vehnäjauhoja

  • Rypsiöljyä

  • Timjamia

  • Suolaa, sokeria, vaniljatanko

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 sitruunan kuori

VALMISTUSOHJEET

    1. Pese mustajuuret huolella ja poista kannat. Aseta mustajuuret pannulle ja hauduta kypsiksi. Tee se miedolla lämmöllä koko ajan käännellen, varoen, että mustajuuret eivät pala. Älä lisää pannulle vettä.

    2. Laita kattilaan rypsiöljy, pilkottu valkosipulinkynsi, raastettu sitruunan kuori, timjami, vaniljatanko, suola ja sokeri. Kuumenna mausteseos sekoittaen, mutta varo paahtamasta mausteita liikaa. Ota sivuun liedeltä.

    3. Laita kattilaan voi ja vehnäjauhot. Sekoita seosta miedolla lämmöllä jauhoja kypsentäen, mutta älä ruskista. Lisää maito ja kerma. Vatkaa tasaiseksi, lisää mustajuurista pannulle irronnut neste sekä mausteet. Kypsennä kastiketta n. 5 min. Lisää lopuksi raastettu juusto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

    4. Lisää kastike kypsien mustajuurin päälle. Jos käytössäsi on kaasupoltin, käytä sitä antamaan väriä ja makua. Voit myös gratinoina kuumassa uunissa lyhyen aikaa grillivastuksella.