Ribollita – firenzeläinen vihanneskeitto

Klassikkoruoka Toscanasta – tämä runsas italialainen keitto on oikeastaan pata, joka saa makunsa erilaisista vihanneksista sekä possunkyljestä. Vegaaniversion saat jättämällä possun pois.

Ribollita - firenzeläinen vihanneskeitto
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

Ribollita

AINEKSET

  • 10 mustakaalin lehteä (voit käyttää myös lehtikaalia)

  • 4 isoa perunaa

  • 3 porkkanaa

  • 1 pieni selleri

  • 2 punasipulia

  • 1 kg keitettyjä cannellini papuja (eli pieniä valkoisia papuja)

  • 1 pieni purkki tomaattipyrettä

  • 1 iso siivu porsaankylkeä

  • yksi kuivahtanut vaalea leipä

  • extra virgin oliiviöljyä

  • suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Pilko kaikki vihannekset leikkuulaudalla noin peukalonpään kokoisiksi lohkoiksi.

    2. Siivuta porsaankylki ja ruskista isossa kasarissa pilkottujen sipulien kanssa. Lisää sitten pilkotut porkkanat, selleri ja perunat ja anna hautua.

    3. Lisää tomaattipyre, suola ja pippuri sekä vettä sen verran että ainekset peittyvät.

    4. Survo puolet pavuista sauvasekoittimella tai blenderillä ja lisää keiton joukkoon. Anna hautua matalalla lämmöllä kannen alla 40 minuuttia.

    5. Lisää loput pavut kokonaisina ja anna hautua vielä noin puoli tuntia.

    6. Paahda leivänpaloja paahtimessa tai pannulla oliiviöljyssä ja tarjoa keiton kanssa.

    7. Tarjoa Ruffino Chianti -luomupunaviinin kanssa.

chianti pullo

Tiesitkö tämän Chiantista?

Toscanan klassikko-punaviinin Chiantin pääasiallinen rypälelajike on Sangiovese, joka on luonteeltaan hapokas ja marjaisan hedelmäinen. Chiantin maku ei peitä vaan nimenomaan auttaa korostamaan ruoan makuja aina pastasta pizzaan ja kasvisruoista kevyisiin liharuokiin.