Ribollita – firenzeläinen vihanneskeitto

Klassikkoruoka Toscanasta – tämä runsas italialainen keitto on oikeastaan pata, joka saa makunsa erilaisista vihanneksista sekä possunkyljestä. Vegaaniversion saat jättämällä possun pois.

Ribollita - firenzeläinen vihanneskeitto
Ruffino Chianti Organic
Ruffino Chianti Organic
Punaviinit

Italia | Marjaisa & Raikas

14,69 €

6-8 HLÖ

1 h 0 min

chianti pullo

Tiesitkö tämän Chiantista?

Toscanan klassikko-punaviinin Chiantin pääasiallinen rypälelajike on Sangiovese, joka on luonteeltaan hapokas ja marjaisan hedelmäinen. Chiantin maku ei peitä vaan nimenomaan auttaa korostamaan ruoan makuja aina pastasta pizzaan ja kasvisruoista kevyisiin liharuokiin.

Chorizopasta & ChiantiChorizopasta & Chianti

Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.

Katso resepti
Ruffino Chianti sopii tomaattiruoilleMonta hyvää ruokasyytä valita Chianti

Italian Toscanasta tulevat Chianti-punaviinit ovat erinomaisia ruoan kumppaneita erityisesti tomaattipohjaisille ruoille. Lue miksi ja tutustu vinkkeihin.

Lue lisää
caponataCaponata-kastike pastalle

Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.

Katso resepti
valkoviinipullo ja lasiViinien klassikot – mitä ovat Cava, Chianti ja Chablis?

Näitä viinimaailman todellisia klassikoita yhdistävät alkukirjaimen lisäksi pitkät perinteet viininviljelyssä sekä panostus laatuun. Lähde viinikirjoittaja Ilkka Sirénin mukana nojatuolimatkalle kolmelle historialliselle viinialueelle.

Lue lisää