Tämä keitto saa mukavan twistin tomaattiaiolista. Katso kokki Michael Björklundin kalakeitto-ohje ranskalaiselle Laroche Chardonnay L -valkoviinille.
Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja palsternakat ja laita ne kiehuvaan veteen, johon on lisätty kalaliemikuutiot. Lisää kaksi laakerinlehteä ja maustepippuria. Anna kiehua niin kauan että juurekset pehmenevät lähes al denteksi.
Leikkaa kalafileet isoiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Älä keitä kovalla lämmöllä. Lisää myös 1½ dl kermaa ja lopuksi tilli, sokeriherneet ja parsakaalit. Kala kypsyy aika nopeasti, älä anna kiehua liian kauan.
Kun keitto on valmis, voit siivilöidä liemen erilleen ja pyöräyttää sen sauvasekoittimella tai blenderillä, jolloin liemeen tulee pieni vaahto. Kaada sen jälkeen liemi takaisin kalan ja juureksien joukkoon.
Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitto tomaattiaiolin, tillin ja katkarapujen kanssa.
Sekoita keltuaiset, tomaattipyre ja sinappi hyvin keskenään kierrevatkaimella pyöreäpohjaisessa kulhossa.
Lisää öljyä aluksi tipoittain tehokkaasti sekoittaen ja sitten ohuena nauhana niin että aioli sakenee. Lisää hienoksi pilkotut valkosipulit.
Ahvenanmaalainen keittiömestari, kirjailija ja tv-persoona muistetaan erityisesti rakastetusta Strömsö-tv-sarjasta. Micke pyörittää vaimonsa Jennyn kanssa idyllistä Smakbyn ravintolaa ja tislaamoa Ahvenanmaalla Kastelholman linnan kupeessa. Hän on myös juuri avannut BBQ Royale -ravintolan Helsingin Stockmann-tavaratalon yhteyteen. Seuraa Mickeä Facebookissa ja Instagramissa @michaelbjorklundchef sekä Youtubessa: Michael Björklund Chef
Ahvenanmaalainen ravintoloitsija ja kokki Michael Björklund valmisti kesäisen maalaissalaatin ranskalaiselle Gassier-luomuroseeviinille.
Katso reseptiAhvenanmaalainen ravintoloitsija ja kokki Michael Björklund valmisti kesäisen maalaissalaatin ranskalaiselle Gassier-luomuroseeviinille.
Katso reseptiAhvenanmaalainen keittiömestari, ravintoloitsija ja tv-persoona Michael Björklund tykkää kesäisin savustaa kalaa. Lue Micken vinkit kalan savustukseen.
Lue lisääHuippukokki Micke Björklund suunnitteli herkullisen pääsiäisen karitsa-annoksen ranskalaiselle Notre Dame -luomupunaviinille. Tutustu ohjeeseen!
Katso resepti