Micken rustiikkinen maalaissalaatti

Ahvenanmaalainen ravintoloitsija ja kokki Michael Björklund valmisti kesäisen maalaissalaatin ranskalaiselle Gassier-luomuroseeviinille.

Micken rustiikkinen maalaissalaatti
logo

2 HLÖ

logo

1 h 0 min

Salaatti

AINEKSET

  • 1/2 bataatti

  • 1 porkkana

  • 1 keltajuuri

  • oliiviöljyä

  • 1 paketti halloumijuustoa

  • roomansalaattia ja/tai jääsalaattia

  • rucolaa

  • herneenversoja

  • 1 tomaatti

  • ½ kurkku

  • paahdettuja auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä tai pinjansiemeniä oman maun mukaan

VALMISTUSOHJEET

    1. Paahda bataatti, porkkana ja keltajuuri kuorineen 175 asteessa uunissa. Bataatti ja porkkana saavat olla 15 minuuttia uunissa ja keltajuuri 30 minuuttia. Anna juuresten jäähtyä ennen kuin kuorit ne, silloin saat helposti kuoret pois. Pilko kuoritut juurekset aika isoiksi paloiksi.

    2. Laita juurespalat kulhoon ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Kaada noin ½ dl oliiviöljyä kulhoon ja sekoita.

    3. Leikkaa halloumi paloiksi ja lisää lämpimään paistinpannuun vähän suolaa pohjalle ja vähän oliiviöljyä. Paista niin kauan että halloumi saa hienon kultaisen ruskean pinnan. Paista sitten toiselta puolelta. Voit myös grillata halloumit grillissä.

    4. Kuori kurkku ja pilko paloiksi. Pilko tomaatti samankokoisiksi paloiksi kuin kurkunpalat. Laita kurkku, tomaatti ja juurekset isoon kulhoon ja lisää myös roomansalaatti ja/tai jääsalaatti. Lisää myös rucola ja herneverso. Sekoita.

    5. Kokoa annos lautaselle: Ripottele kasvisten ja juuresten päälle pikkelöity punasipuli. Lisää halloumipalat salaatin päälle ja ripottele siemenet. Jos haluat, voit lisätä hieman oliiviöljyä ja suolaa.

    6. Nauti rustiikkinen maalaissalaatti ranskalaisen Provencen viinialueen Gassier-luomuroseeviinin kanssa.

Pikkelöity punasipuli

AINEKSET

  • 1 punasipuli

  • 1 osa etikkaa esim. punaviinietikka

  • 2 osaa sokeria

  • 3 osaa vettä

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee pikkelöity punasipuli sillä aikaa kun juurekset jäähtyvät: Silppua punasipuli pieniksi paloiksi ja sekoita 1-2-3 liemi (yksi osa etikkaa, kaksi osaa sokeria ja kolme osaa vettä). Sekoita liemi sipulien joukkoon.

Michael Björklund

Resepti: Michael Björklund

Ahvenanmaalainen keittiömestari, kirjailija ja tv-persoona muistetaan erityisesti rakastetusta Strömsö-tv-sarjasta. Micke pyörittää vaimonsa Jennyn kanssa idyllistä Smakbyn ravintolaa ja tislaamoa Ahvenanmaalla Kastelholman linnan kupeessa. Hän on myös juuri avannut BBQ Royale -ravintolan Helsingin Stockmann-tavaratalon yhteyteen. Seuraa Mickeä Facebookissa ja Instagramissa @michaelbjorklundchef sekä Youtubessa: Michael Björklund Chef

Lue lisää Smakbyn-ravintolasta>