Hollandaisekastike ja parsaa

"Olen tehnyt hollandaisekastikkeen joskus 'oikealla' tavalla ja kokeiltuani tätä reseptiä en enää koskaan aio käyttää aikaani sen oikean version tekemiseen" Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan helppo hollandaisekastikkeen ohje.

Hollandaisekastike ja parsaa + viinisuositus
logo

2 HLÖ

logo

0 h 30 min

Lue lisää parsan käsittelystä ja sen yhdistämisestä viiniin.

Hollandaise

AINEKSET

  • 120 g voita

  • 2 kananmunankeltuaista

  • 1 rkl vettä

  • 1 rkl sitruunanmehua

  • 1 tl valkoviinietikkaa

  • 1/2-1 tl suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Sulata voi kattilassa ja anna kiehahtaa.

    2. Laita muut aineet korkeaan kapeaan kulhoon ja käynnistä sauvasekoitin. Kaada ohuena norona voi muiden aineiden sekaan samalla koko ajan vatkaten.

    3. Tarkista maku ja tarjoile pian. Kylmänä tämä on kamalaa!

Parsat

AINEKSET

  • 1 nippu tuoretta vihreää parsaa

  • suolaa


VALMISTUSOHJEET

    1. Osta yksi nippu vihreitä parsoja. Katkaise käsin tai leikkaa puisevat päädyt pois.

    2. Kuori kevyesti ja laita suolaveteen kiehumaan noin neljäksi minuutiksi, tai kunnes ne ovat napakan kypsiä.

Resepti: Anni Hautala

Resepti: Anni Hautala

Annin Ruokakirjan monipuolinen reseptikokoelma sisältää niin perinteisiä kotiruokia, nopeita ja terveellisiä arkiruokia, Annin perheen kestosuosikkiannoksia kuin suussasulavia jälkiruokia ja kakkujakin. Mukana on myös viinisuosituksia ja ihania cocktaileja. (Otava)

Tutustu kirjaan>