Marinoitu parsa parmankinkulla

Hennonmakuinen parsa kaipaa vierelleen kepeän viinin kuten hapokkaan Sauvignon Blancin tai laadukkaan kuohuviinin.
parsa
30-45 MIN
AINEKSET
20–24 tankoa vihreää parsaa
suolaa
Marinadi
1 dl neitsytoliiviöljyä
½ dl balsamicoa
1 tl gourmetsuolaa
ripaus mustapippuria
2 tl karkeaa Dijon-sinappia
2 tl sokeria
Lisäksi
4–8 viipaletta parmankinkkua
4 keitettyä viiriäisenmunaa
villirucolaa
mangoldinlehtiä
rouhittuja saksanpähkinöitä tai paahdettuja pinjansiemeniä
1 Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä tai höyrytä ne juuri ja juuri kypsiksi.
2 Sekoita marinadin ainekset ravistamalla ja lusikoi se kuumien, valutettujen parsojen päälle. Anna parsojen maustua huoneenlämmössä pari tuntia.
3 Asettele lautasille salaattia, marinoidut parsat, parmankinkkua ja puolitetut viiriäisenmunat. Lusikoi parsamarinadia salaatin mausteeksi. Viimeistele annos pähkinärouheella tai paahdetuilla pinjansiemenillä.
Resepti ja kuva Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
1 Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä tai höyrytä ne juuri ja juuri kypsiksi.
2 Sekoita marinadin ainekset ravistamalla ja lusikoi se kuumien, valutettujen parsojen päälle. Anna parsojen maustua huoneenlämmössä pari tuntia.
3 Asettele lautasille salaattia, marinoidut parsat, parmankinkkua ja puolitetut viiriäisenmunat. Lusikoi parsamarinadia salaatin mausteeksi. Viimeistele annos pähkinärouheella tai paahdetuilla pinjansiemenillä.
Resepti ja kuva Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
AINEKSET
20–24 tankoa vihreää parsaa
suolaa
Marinadi
1 dl neitsytoliiviöljyä
½ dl balsamicoa
1 tl gourmetsuolaa
ripaus mustapippuria
2 tl karkeaa Dijon-sinappia
2 tl sokeria
Lisäksi
4–8 viipaletta parmankinkkua
4 keitettyä viiriäisenmunaa
villirucolaa
mangoldinlehtiä
rouhittuja saksanpähkinöitä tai paahdettuja pinjansiemeniä
Lisää muistilistaan