Marinoitu parsa parmankinkulla
Hennonmakuinen parsa kaipaa vierelleen kepeän viinin kuten hapokkaan Sauvignon Blancin tai laadukkaan kuohuviinin.
0 h 45 min
AINEKSET
AINEKSET
20–24 tankoa vihreää parsaa
suolaa
VALMISTUSOHJEET
Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä tai höyrytä ne juuri ja juuri kypsiksi.
Marinadi
AINEKSET
1 dl neitsytoliiviöljyä
½ dl balsamicoa
1 tl gourmetsuolaa
ripaus mustapippuria
2 tl karkeaa Dijon-sinappia
2 tl sokeria
VALMISTUSOHJEET
Sekoita marinadin ainekset ravistamalla ja lusikoi se kuumien, valutettujen parsojen päälle. Anna parsojen maustua huoneenlämmössä pari tuntia.
Lisäksi
AINEKSET
4–8 viipaletta parmankinkkua
4 keitettyä viiriäisenmunaa
villirucolaa
mangoldinlehtiä
rouhittuja saksanpähkinöitä tai paahdettuja pinjansiemeniä
VALMISTUSOHJEET
Asettele lautasille salaattia, marinoidut parsat, parmankinkkua ja puolitetut viiriäisenmunat. Lusikoi parsamarinadia salaatin mausteeksi. Viimeistele annos pähkinärouheella tai paahdetuilla pinjansiemenillä.
Resepti ja kuva
Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen