Marinoitu parsa parmankinkulla

Hennonmakuinen parsa kaipaa vierelleen kepeän viinin kuten hapokkaan Sauvignon Blancin tai laadukkaan kuohuviinin.

parsa

AINEKSET

AINEKSET

  • 20–24 tankoa vihreää parsaa

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä tai höyrytä ne juuri ja juuri kypsiksi.

Marinadi

AINEKSET

  • 1 dl neitsytoliiviöljyä

  • ½ dl balsamicoa

  • 1 tl gourmetsuolaa

  • ripaus mustapippuria

  • 2 tl karkeaa Dijon-sinappia

  • 2 tl sokeria

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita marinadin ainekset ravistamalla ja lusikoi se kuumien, valutettujen parsojen päälle. Anna parsojen maustua huoneenlämmössä pari tuntia.

Lisäksi

AINEKSET

  • 4–8 viipaletta parmankinkkua

  • 4 keitettyä viiriäisenmunaa

  • villirucolaa

  • mangoldinlehtiä

  • rouhittuja saksanpähkinöitä tai paahdettuja pinjansiemeniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Asettele lautasille salaattia, marinoidut parsat, parmankinkkua ja puolitetut viiriäisenmunat. Lusikoi parsamarinadia salaatin mausteeksi. Viimeistele annos pähkinärouheella tai paahdetuilla pinjansiemenillä.

Resepti ja kuva

Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen