Mätimoussella sipaistu leipä sopii moneen tilanteeseen. Laita pehmeän samettista mätimoussea pienten cocktailpalojen päälle tai tarjoa höyryävän kuumien perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päällä.
Mätimousse on helppo valmistaa ja se kruunaa juhlavankin aterian tyylikkäänä alkupalana esimerkiksi saaristolaisleivän tai perunoiden kanssa. Katso ohje alla:
Valuta mäti siivilässä. Ota hieman mätiä talteen koristelua varten.
Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi.
Vaahdota kerma. Lisää smetana kerman sekaan ja jatka vaahdottamista kunnes vaahto on jämäkkää.
Lisää sekaan tillisilppu, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, mausteet sekä lopuksi mäti.
Vinkki! Saat punasipulista miedompaa, mikäli laitat sipulisilpun siivilään ja kaadat päälle litran verran kiehuvaa vettä. Valuta vesi pois ja anna sipulin jäähtyä ennen sen lisäämistä moussen sekaan.
Mätimousse sopii ihanasti leivän päälle. Katso saaristolaisleivän ohje.
Monikäyttöinen skagenröra sopii täydellisesti saaristolaisleivän tai paahtoleivän päälle. Kokeile sitä myös uuniperunoiden tai blinien täytteenä. Nauti raikkaan Laroche-valkoviinin kanssa.
Katso reseptiMaltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.
Katso reseptiJoulupöytä on täynnä monenlaisia herkkuja, ja valkoviini on monelle ensisijainen valinta kala- ja äyriäisruokien kumppaniksi. Mutta miten valita oikea valkoviini joulupöytään myös kinkulle?
Lue lisääKlassista graavikalaa nautitaan ympäri vuoden. Raikkaan hapokas Laroche-valkoviini tasapainottaa raakakypsennetyn kalan makua. Katso vinkit graavaamiseen ja viinivalintaan!
Lue lisää