Skagenröra eli katkaraputahna
Monikäyttöinen katkaraputahna sopii täydellisesti saaristolaisleivän tai paahtoleivän ylle. Kokeile sitä myös uuniperunoiden tai blinien täytteenä. Nauti raikkaan Laroche-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Mätimoussella sipaistu leipä sopii moneen tilanteeseen. Laita pehmeän samettista moussea pienten cocktailpalojen päälle tai tarjoa höyryävän kuumien perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päällä.
150 g mätiä (kirjolohen-, siian- tai muikunmätiä)
1 pieni punasipuli
2 dl kuohukermaa
120 g smetanaa
1 dl silputtua tilliä
1 tl raastettua sitruunankuorta
sitruunamehua
ripaus sokeria
suolaa & mustapippuria
Valuta mäti siivilässä. Ota hieman mätiä talteen koristelua varten.
Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi.
Vaahdota kerma. Lisää smetana kerman sekaan ja jatka vaahdottamista kunnes vaahto on jämäkkää.
Lisää sekaan tillisilppu, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, mausteet sekä lopuksi mäti.
Vinkki! Saat punasipulista miedompaa, mikäli laitat sipulisilpun siivilään ja kaadat päälle litran verran kiehuvaa vettä. Valuta vesi pois ja anna sipulin jäähtyä ennen sen lisäämistä moussen sekaan.
Katso myös saaristolaisleivän ohje.
Monikäyttöinen katkaraputahna sopii täydellisesti saaristolaisleivän tai paahtoleivän ylle. Kokeile sitä myös uuniperunoiden tai blinien täytteenä. Nauti raikkaan Laroche-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.
Katso resepti »Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä Fresita-kuohuviinin kanssa.
Katso resepti »Monenlaisia makuja sisältävä kalapöytä vie kielen mennessään, mutta haastaa viinivalinnassa. Poimi herkulliset reseptit kalapöytään ja lue asiantuntijan vinkit sopivan viinin valitsemiseen.
Lue lisää »