Mätimousse

Mätimoussella sipaistu leipä sopii moneen tilanteeseen. Laita pehmeän samettista moussea pienten cocktailpalojen päälle tai tarjoa osana joulun alkupalapöytää höyryävän kuumien perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päällä.

Mätimousse + viinisuositus
Mätimousse + viinisuositus
logo

8+ HLÖ

logo

0 h 45 min

AINEKSET

  • 150 g mätiä (kirjolohen-, siian- tai muikunmätiä)

  • 1 pieni punasipuli

  • 2 dl kuohukermaa

  • 120 g smetanaa

  • 1 dl silputtua tilliä

  • 1 tl raastettua sitruunankuorta

  • sitruunamehua

  • ripaus sokeria

  • suolaa & mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Valuta mäti siivilässä. Ota hieman mätiä talteen koristelua varten.

    2. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi.

    3. Vaahdota kerma. Lisää smetana kerman sekaan ja jatka vaahdottamista kunnes vaahto on jämäkkää.

    4. Lisää sekaan tillisilppu, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, mausteet sekä lopuksi mäti.

Vinkki! Saat punasipulista miedompaa, mikäli laitat sipulisilpun siivilään ja kaadat päälle litran verran kiehuvaa vettä. Valuta vesi pois ja anna sipulin jäähtyä ennen sen lisäämistä moussen sekaan.

Katso myös saaristolaisleivän ohje.

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä


Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.

Katso resepti »