Mätimousse

Mätimoussella sipaistu leipä sopii moneen tilanteeseen. Laita pehmeän samettista mätimoussea pienten cocktailpalojen päälle tai tarjoa höyryävän kuumien perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päällä.

Mätimousse + viinisuositus

8+ HLÖ

0 h 45 min

Mätimousse on helppo valmistaa ja se kruunaa juhlavankin aterian tyylikkäänä alkupalana esimerkiksi saaristolaisleivän tai perunoiden kanssa. Katso ohje alla:

Vinkki! Saat punasipulista miedompaa, mikäli laitat sipulisilpun siivilään ja kaadat päälle litran verran kiehuvaa vettä. Valuta vesi pois ja anna sipulin jäähtyä ennen sen lisäämistä moussen sekaan.

Mätimousse sopii ihanasti leivän päälle. Katso saaristolaisleivän ohje.

Skagenröra eli katkaraputahna + viinisuositusSkagenröra eli katkaraputahna

Monikäyttöinen skagenröra sopii täydellisesti saaristolaisleivän tai paahtoleivän päälle. Kokeile sitä myös uuniperunoiden tai blinien täytteenä. Nauti raikkaan Laroche-valkoviinin kanssa.

Katso resepti
SaaristolaisleipäSaaristolaisleipä

Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.

Katso resepti
valkoviini_joulupöytäänValkoviinit joulupöytään – parhaat viinivalinnat kalalle ja kinkulle

Joulupöytä on täynnä monenlaisia herkkuja, ja valkoviini on monelle ensisijainen valinta kala- ja äyriäisruokien kumppaniksi. Mutta miten valita oikea valkoviini joulupöytään myös kinkulle?

Lue lisää
Näin graavaat tai kypsennät hapolla kalanNäin graavaat kalan oikeaoppisesti

Klassista graavikalaa nautitaan ympäri vuoden. Raikkaan hapokas Laroche-valkoviini tasapainottaa raakakypsennetyn kalan makua. Katso vinkit graavaamiseen ja viinivalintaan!

Lue lisää