Saaristolaisleipä

Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.

Saaristolaisleipä

8+ HLÖ

1 h 0 min

Vinkki! Halutessasi voit maustaa taikinan esimerkiksi appelsiininkuorella, fenkolin- tai aniksensiemenillä. Lisää mausteita koko taikinamäärään ruokalusikallisen verran. Voit myös jakaa taikinan osiin ja maustaa vain osan taikinasta.

Skagenröra eli katkaraputahna + viinisuositusSkagenröra eli katkaraputahna

Monikäyttöinen skagenröra sopii täydellisesti saaristolaisleivän tai paahtoleivän päälle. Kokeile sitä myös uuniperunoiden tai blinien täytteenä. Nauti raikkaan Laroche-valkoviinin kanssa.

Katso resepti
Näin graavaat tai kypsennät hapolla kalanNäin graavaat kalan oikeaoppisesti

Klassista graavikalaa nautitaan ympäri vuoden. Raikkaan hapokas Laroche-valkoviini tasapainottaa raakakypsennetyn kalan makua. Katso vinkit graavaamiseen ja viinivalintaan!

Lue lisää
Savulohta, sriracha-majoneesia ja pikkelöityä kurkkuaSavulohta, sriracha-majoneesia ja pikkelöityä kurkkua

Kokoa juhliin ryhdikkään Pongracz-roseekuohuviinin makumaailmaan sopiva lämminsavulohesta, saaristolaisleivästä ja hedelmistä koottu napostelutarjotin. Tee itse pikapikkelöidyt kurkut ja viimeistele pikantilla sriracha-majoneesillä.

Katso resepti
Poromoussea ja saaristolaisleipääPoromoussea ja saaristolaisleipää

Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä. Katso moussen sekä saaristolaisleivän ohje.

Katso resepti