Jaume Serra Oodi Vapaudelle Cava Semi Seco

Jaume Serra Oodi Vapaudelle Cava Semi Seco


Label: Kana ja KalkkunaLabel: SeurustelujuomaLabel: Itämainen ruokaLabel: Salaatit Kasvisruoka

12,48 €

Löydä Alkosta

Suositun Jaume Serra -tuoteperheen puolimakean Cavan etiketin on suunnitellut Katri Niskanen ja kaunis pullo sopiikin täydellisesti myös lahjaksi.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Raikas, mehevän hedelmäinen ja kepeän sitruksinen.

Maku

Raikas ja tasapainoinen puolimakea kuohuviini, jossa maistuu sitrushedelmät ja persikka.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Täydellinen skoolausjuoma juhlallisiin tapahtumiin. Raikas aperitiivi, sopii sekä suolaisille alkupaloille ja kala-äyriäisruoille mutta myös pienille makeille naposteltaville kuten vaikkapa cupcakeille.

Valmistus

Cavat tehdään perinteisellä pullokäymismenetelmällä, eli toinen, hienot ja pienet kuplat aikaansaava käyminen tapahtuu samaisessa pullossa jossa viini tulee myyntiin. Tämä cava saa kypsyä 12 kuukautta sakkoineen. Kaikki Jaume Serran kuohuviinit pullotetaan kevyempiin, 800 g painaviin kuohuviinipulloihin. Kevyen kuohuviinipullon rajaksi on määritelty 835 g (Alko).

Tarina

Palkitusta Jaume Serran viinitalosta tuleva Oodi Vapaudelle -cava tuotiin juhlistamaan Suomen satavuotista taivalta ja naisten tasa-arvoista asemaa vuonna 2017. Kauniin pakkauksen on suunnitellut Katri Niskanen ja pullo onkin mitä parhain lahja. Enologi Jaume Serra Guell perusti Jaume Serra S.A. -viinitalon vuonna 1943. Se sijaitsee Garrafissa Katalonian suurimmalla viininviljelyalueella, ”El Padruell” -viinitilan sisällä Vilanova i la Geltrún kaupungissa, 50 km Barcelonasta. El Padruellin alkuperäinen tila on historiallinen linnake, joka rakennettiin vuonna 1647 Välimeren läheisyyteen. Se on ainoa espanjalainen viinitila, josta voi katsella suoraan Välimerelle. Tarinan mukaan Ranskaa vastaan käytyjen sotien aikana linnasta oli pakotunneli kaupungin keskustaan ja sinisillä keraamisilla laatoilla päällystetty tykkitorni toimi majakkana ennen sähkön saapumista. Edelleenkin sisällissodan luotien jälkiä on näkyvillä linnakkeen seinissä.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

11,5 %

Alkon tuotenumero

500787

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

J Garcia Carrion

Suljenta

Synteettinen korkki

Alue

Spain - Cava - Cava

Sokeripitoisuus

35 g/litra

Rypäleet

Parellada, Macabeo, Xarel·lo

Makeus

Puolimakea (medium dry)

Tuotenumero

1028655


Katso ohjeita