Fetavaahto ja balsamiviinikypsennetyt mansikat

Tässä alkuruoassa yhdistyvät kolme täydellisesti toisiaan täydentävää makua: feta, mansikat ja balsamiviinietikka.

logo

0 h 20 min

Fetavaahto on uskomattoman kermaista! Tässä ohjeessa se tarjoillaan balsamiviinikypsennettyjen mansikoiden ja patongin kanssa. Halutessasi voit käyttää myös suosikkikeksejäsi. Tämä raikas pikkupala sopii tarjottavaksi ennen illallista tai kesäisen illanvieton tarjoiluna.

Vaahdotettu feta ja mansikat

AINEKSET

  • 150 g fetajuustoa

  • 2 rkl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia

  • 1 tl oliiviöljyä

  • yrttisuolaa

  • loraus sitruunamehua

  • 250 g mansikoita

  • 1 dl balsamiviinietikkaa

  • 1 dl sokeria

  • 1 patonki

  • n. 500 g tuoreita mansikoita

  • basilikaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita fetajuusto, jogurtti ja öljy tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Mausta yrttisuolalla ja sitruunamehulla. Laita kylmään.

    2. Laita mansikat (poista kannat), balsamiviinietikka ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Anna jäähtyä kokonaan.

    3. Levitä vaahdotettu feta tarjoiluastialle. Lisää päälle balsamiviinikypsennetyt mansikat, tuoretta basilikaa ja koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla.

    4. Tarjoa paistettujen patonkiviipaleiden tai keksien kanssa.