Hedelmäinen kesäsalaatti

Täydellinen kesäsalaatti, portugalilainen Vinho Verde -viini ja kesäilta! Katso ruokavaikuttaja Anni Paakkunaisen ihastuttava salaattiohje!

annin_uunissa_salaattiohje
logo

2

logo

0 h 30 min

AINEKSET

  • 200 g jättikatkarapuja

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • 1-2 valkosipulinkynttä

  • ripaus chiliä

  • 400 g erilaisia salaatteja ja versoja

  • 2 san marzano luumutomaattia

  • 2 donitsipersikkaa

  • puolikas minivesimeloni

  • 150 g fetajuustoa

  • 2 rkl kapriksia

  • 3 rkl pistaasipähkinöitä

  • 3-4 rkl sitruunaista oliiviöljyä

  • syötäviä kukkia

  • sitruunankuorta yhdestä sitruunasta

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita kulhossa 0,5 dl oliiviöljyä, ripaus chiliä ja hienonnettua valkosipulia.

    2. Pyörittele jättiravunpyrstöt oliiviöljyssä ja grillaa meheviksi (voit myös paistaa pannulla).

    3. Nostele isolle lautaselle sekoitus kotimaisia salaatteja ja versoja.

    4. Leikkaa lohkoiksi meheviä luumutomaatteja, donitsipersikkaa, vesimelonia ja murusta feta. Nostele kaikki salaatin päälle.

    5. Lisää myös grillatut jättikatkaravunpyrstöt ja raasta päälle sitruunankuorta.

    6. Lopuksi ripottele kaprikset ja pistaasit salaattiin ja viimeistele sitruunaisella oliiviöljyllä ja syötävillä kukilla.

Anni_Paakkunainen_ja_roseeviinilasi

Ohje: Anni Paakkunainen

Ruokakirjailija ja -vaikuttaja Anni Paakkunainen loihtii elämästä herkullista. Herkuttelu ja nautinnot kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen. Leivonnassa ja kokkaamisessa suurin inspiraation lähde ovat vuodenajat sekä tuoreet sesongin raaka-aineet. Ig: @anninuunissa

www.anninuunissa.fi